Μυρτώ της Πάρου: Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα έξοδα νοσηλείας της στη Γερμανία

Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη Μυρτώ της Πάρου, που τον Ιούλιο του 2012 κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν Πακιστανό κι έμεινε εγκεφαλικά παράλυτη. 

Ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ανακοίνωσε σήμερα, μέσω Twitter, πως ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα έξοδα νοσηλείας της 24χρονης σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία, όπου θα συνεχίσει τη θεραπεία της. 

Η Μυρτώ της Πάρου έγινε δεκτή σε κέντρο αποκατάστασης της Γερμανίας

«Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον η Μυρτώ θα συνεχίσει τη θεραπεία της στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία. Είμαστε όλοι δίπλα της», έγραψε ο υπουργός.

 

 

Πριν από λίγες μέρες, η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου, είχε κάνει γνωστό μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, ότι το κορίτσι έγινε δεκτό στην κλινική της Γερμανίας. 

Μυρτώ της Πάρου: «Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας», λέει η μητέρα

Η υγεία της Μυρτώς παρουσίασε επιδείνωση και στη συγκεκριμένη κλινική στο Ανόβερο, η μητέρα της ελπίζει πως θα έχει την κατάλληλη φροντίδα, ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει κάποια βελτίωση. 

Μυρτώ της Πάρου: Στο ΣτΕ η μητέρα της – Διεκδικεί αποζημίωση 200.000 ευρώ

Σύντομα θα αναχωρήσει για Γερμανία με τους γιατρούς να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο να έχει μια καλύτερη καθημερινότητα από αυτήν που έχει τα τελευταία εννέα χρόνια. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top