Μυρτώ της Πάρου: «Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας», λέει η μητέρα

Διεκδικεί αποζημίωση και μηνιαίο βοήθημα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας βρέθηκε σήμερα η μητέρα της Μυρτώς, η οποία το 2012 κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν Πακιστανό, κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Πάρο. 

«Διαμαρτύρομαι επειδή η Μυρτώ χτυπήθηκε άδικα και δεν της έχει φερθεί το ελληνικό κράτος όπως έπρεπε», δήλωσε η μητέρα της Μαίρη Κοτρώτσου στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως «μας έχουν αφήσει στην τύχη μας. 

Μυρτώ της Πάρου: Στο ΣτΕ η μητέρα της – Διεκδικεί αποζημίωση 200.000 ευρώ

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», εξήγησε πως το μηνιαίο βοήθημα των 2.900 ευρώ που διεκδικεί για το παιδί της είναι το ελάχιστο, ώστε η Μυρτώ να μπορεί να έχει μια αξιοπρεπή ζωή. 

μητέρα Μυρτώς

Η μητέρα της Μυρτώς

«Ζητάμε 2.900 ευρώ μηνιαίως. Το κράτος δεν έχει δώσει τίποτα εφάπαξ για να του λείψουν τα χρήματα αυτά. Άτομα που είναι όπως η Μυρτώ δεν μιλάνε, δεν τρώνε, δεν κινούνται, έχει 100% αναπηρία. Ας ανοίξει ο δρόμος και για άλλα παιδιά, μιλάμε για ένα άτομο που δεν μπορεί ούτε καν να γυρίσει πλευρό στο κρεβάτι μόνο του» είπε.

Όσο για την ψυχολογική κατάσταση της Μυρτώς τόνισε πως η 24χρονη πλέον κοπέλα δεν μιλάει, οπότε είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι νιώθει. 

Πλεύρης: Η Μυρτώ θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία

«Μόνο ναι ή όχι λέει. Πιστεύω καταλαβαίνει και γι’ αυτό δεν της λέω πού πηγαίνω κάθε φορά, ή προσπαθώ να δείχνω χαρούμενη για να μην την επιβαρύνω συναισθηματικά», συνέχισε. 

«Έχει χάσει τα πάντα από όσα μπορεί να χαρεί ένας άνθρωπος. Ίσως αν βγει μια θεραπεία να επανέλθει, ο Θεός ξέρει… Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω δει ανθρώπους που είναι σε άγρυπνο κώμα και ακούν και καταλαβαίνουν», συνέχισε η κ. Κοτρώτσου και ζήτησε από τους ιθύνοντες να δείξουν την πρέπουσα ευαισθησία. 

Μυρτώ της Πάρου: «Πριν 8 χρόνια σαν σήμερα ένα τέρας σου κατέστρεψε τη ζωή»

«Νιώθω ότι υφίσταμαι έναν ρατσισμό, δεν είμαι ρατσίστρια. Δυστυχώς η Μυρτώ γεννήθηκε Ελληνίδα. Αυτά που προσφέρουν στα προσφυγόπουλα να τα έδιναν και στο παιδί μου», τόνισε. 

Μυρτώ Πάρος

Η Μυρτώ σε εκδήλωση της ΑΕΚ

Ξεκαθάρισε ακόμα πως δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ και πως αν το ΣτΕ απορρίψει το αίτημά της, τότε θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, διεκδικώντας το δικαίωμα του παιδιού της για μια αξιοπρεπή ζωή. 

«Δε θα σταματήσω εδώ. Θα πάω στην Ευρώπη για να δικαιωθεί η Μυρτώ», είπε. 

Συγκίνηση για την Μυρτώ της Πάρου: Το πρώτο της μπάνιο μετά από εφτά χρόνια

Εξομολογήθηκε ακόμα πως πλέον δεν κάνει όνειρα. Όπως είπε ελπίζει σε ένα θαύμα, αλλά δε θέλει να το καλλιεργεί γιατί αυτό της δημιουργεί προσδοκίες που πιθανόν να μην εκπληρωθούν ποτέ. 

«Δε θεωρώ ηθικό για μένα να βγαίνω και να ζητώ βοήθεια, γι΄ αυτό θεωρώ ανήθικο το κράτος να ωθεί τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να κάνουν κάτι τέτοιο. Θα ήθελα μέσα από τη Μυρτώ να ανοίξει ο δρόμος για να βοηθηθούν κι άλλοι άνθρωποι που είναι σαν αυτή. Αυτό για μένα θα είναι μια δικαίωση του αγώνα μου», είπε. 

Μυρτώ Πάρος: Στα δικαστήρια από το 2017

Η οικογένεια της Μυρτώς διεκδικεί αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. 

Στο γήπεδο, αγκαλιά με παίκτες της ΑΕΚ η Μυρτώ

Η πρώτη προσφυγή στην δικαιοσύνη κατατέθηκε το 2017 και μέχρι τώρα η οικογένεια της νεαρής κοπέλας έχει εισπράξει δυο «όχι». Το

Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφανθεί για την αναίρεση που έχει καταθέσει η οικογένεια κατά της απορριπτικής εφετειακής απόφασης.

Μυρτώ

Η Μυρτώ

Η οικογένεια διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη αποδίδοντας ευθύνες για τον βαρύτατο τραυματισμό της Μυρτώς στην Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της Μυρτώς ζήτησε να καταβληθεί στην κόρη της ποσό 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημιά που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της, αλλά και την μηνιαία καταβολή ποσού 2.977,81 ευρώ για όσο διαρκεί ο βίος της, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος διαβίωσης, καθημερινής φροντίδας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που απαιτεί η κατάστασή της. 

ΕΞΙΤΗΡΙΟ για την Μυρτώ μετά από 5 χρόνια νοσηλείας-Βιάστηκε και κακοποιήθηκε απο Πακιστανό στα βράχια της Πάρου

Επιπλέον, η μητέρα και η αδελφή της νεαρής γυναίκας ζήτησαν να επιδικαστεί στην καθεμία τους ποσό 50.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης. Ο βασικός ισχυρισμός της οικογένειας είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία όφειλε να είχε λάβει όλα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα του δράστη με αποτέλεσμα να μην είχε κακοποιήσει το ανήλικο τότε κορίτσι.

Ωστόσο, το Διοικητικό Πρωτοδικείο απέρριψε την αγωγή κρίνοντας ότι η μητέρα και η αδελφή του θύματος «ως εμμέσως ζημιωμένες δεν δικαιούνταν χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης και, συνεπώς, δεν νομιμοποιούνταν ενεργητικώς στην άσκηση της κρινόμενης αγωγής, η οποία για τον λόγο αυτό πρέπει να απορριφθεί κατά το αντίστοιχο μέρος της ως απαράδεκτη κατ’ άρθρο 71 του Κ.Δ.Δ.».

Παράλληλα, κρίθηκε ότι μόνο οι παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου να αποτρέψουν την είσοδο και παραμονή του Πακιστανού στη χώρα, ο οποίος δεν ήταν σεσημασμένος «δεν αρκούν για να επιφέρουν την ένδικη ζημία, καθώς για την επέλευσή της μεσολάβησε η διάπραξη ειδεχθούς εγκληματικής πράξης από αυτόν (σ.σ. του δράστη), η οποία διακόπτει τον αιτιώδη σύνδεσμο».

Η οικογένεια άσκησε έφεση κατά της απόφασης, αλλά έλαβε και πάλι αρνητική απάντηση από το Διοικητικό Εφετείο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top