Πλεύρης: Η Μυρτώ θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία

«Θα είμαι δίπλα στη Μυρτώ και ως υπουργός και ως άνθρωπος»

«Θα είμαι δίπλα της και ως υπουργός και ως άνθρωπος», είπε ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή, αναφερόμενος στην 24χρονη, πλέον, κοπέλα, που πριν από εννέα χρόνια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και βιασμού, με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη.

«Όλοι συγκλονιστήκαμε βλέποντας τη μητέρας της που αναφέρθηκε στη δυνατότητα να βρεθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία. Έχω επικοινωνήσει με την οικογένεια της. Θα είμαστε δίπλα στη Μυρτώ και ως άνθρωπος και ως υπουργείο για να λυθούν οι διαδικασίες, για να έχει τη καλύτερη δυνατή θεραπεία και αυτό το κορίτσι, που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ, να νιώσει ότι είναι δίπλα της η πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Ως υπουργός δεσμεύομαι να πράξω ότι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε την Μυρτώ», ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Mega, η μητέρα της Μυρτούς απηύθυνε έκκληση βοήθεια, καθώς η κατάσταση υγείας της κόρης της επιδεινώνεται.

«Από τον περασμένο Νοέμβριο η Μυρτώ αντιμετωπίζει νέα προβλήματα, που τον τελευταίο καιρό επιδεινώθηκαν. Περισσότερο με απασχολεί που δεν έχει βρεθεί τι είναι αυτό που την ταλαιπωρεί. Γιατί δεν είναι ένα και δύο μικρά πράγματα, είναι διάφορα μικρά που μαζεύονται και της δημιουργούν σπαστικότητα και ένταση» ανέφερε η Μαρία Κοτρώτσου.

Στη συνέχεια η κα Κοτρώτσου εξέφρασε τα παράπονα της για το γεγονός ότι δεν τους δέχονται σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία το οποίο εκτιμάται ότι θα βοηθούσε πολύ το κορίτσι.

«Δεν ζητάω να μας δεχθούν τσάμπα. Για έναν περίεργο λόγο δεν μας  δέχονται και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο φαρμάκων μήπως κάτι την επηρεάζει και έχουμε αυτές τις άσχημες εξελίξεις  εντός εισαγωγικών από τον Νοέμβριο. Έχουν δεχθεί τόσους Έλληνες και τη Μυρτώ δεν τη δέχονται», είπε.

Αγγίζει το 70% το ποσοστό των εμβολιασμένων ενήλικων

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, σημειώνοντας πως το ποσοστό για τους ενήλικες στην Ελλάδα αγγίζει πλέον το 70%.

Πλεύρης: Έχουμε την πανδημία των ανεμβολίαστων

Ωστόσο, με προβληματισμό ανέφερε πως υπάρχουν 600.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top