Πλεύρης: Έχουμε την πανδημία των ανεμβολίαστων

«Το 91% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι»

«Όσοι τους κλείνουν το μάτι, αναλαμβάνουν το ρίσκο της διασωλήνωσης», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στη Βουλή, για τους ανεμβολίαστους πολίτες, εξαπολύοντας επίθεση στα πολιτικά κόμματα, που προσβλέπουν σε οφέλη στηρίζοντας το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Παίρνοντας τον λόγο μετά την ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν ξεκάθαρα πως «έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων».

Πλεύρης: Μόνο σύσταση για τρίτη δόση, δε θα γίνει υποχρεωτική

«Το 91% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Οι 9 στους 10 άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι. Τί άλλο στοιχείο χρειάζεται για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης; Κάποιοι που εδώ κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους, να πάνε έξω από τις ΜΕΘ. Είναι υπεύθυνοι όσοι αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι άλλο συμβαίνει και πως ο εμβολιασμός δεν αποτελεί λύση. Αν όλοι ήταν εμβολιασμένοι θα μιλούσαμε για διαχειρίσιμη κατάσταση, ούτε καν πανδημία. Οσοι έρχονται εδώ και μας μιλούν για δικαιώματα να αποδέχονται και το ρίσκο να έχουμε ποσοστά 90% ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ», σημείωσε.

Πλεύρης για εμβολιασμό παιδιών: Ακούστε τον παιδίατρο, όχι το διαδίκτυο

Ο κ. Πλεύρης, για ακόμη μία φορά, είπε πως ο ίδιος δε θα διστάσει να εμβολιάσει την κόρη του, η οποία γίνεται 12 ετών.

Θάνος Πλεύρης: Σπάνια κοινή εμφάνιση με τη σύζυγό του

«Ως πατέρας δύο παιδιών -η κόρη μου σε λίγο κλείνει τα 12 και θα εμβολιαστεί, καλώ τους πολίτες να μη διαβάζουν θεωρίες συνωμοσίες, να πάνε στους παιδιάτρους και να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και αυτούς να εμπιστευτούν. Ο εμβολιασμός σε μικρές ηλικίες δεν είναι πράξη αλτρουισμού αλλά πράξη προστασίας», σημείωσε, καλώντας τους πολίτες να μην εμπιστεύονται τις θεωρίες συνωμοσίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top