Πλεύρης για εμβολιασμό παιδιών: Ακούστε τον παιδίατρο, όχι το διαδίκτυο

Τι είπε για επέκταση υποχρεωτικότητας ο υπουργός Υγείας

Θάνος Πλεύρης

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες άφησε ο Θάνος Πλεύρης.

«Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι επάνω στο τραπέζι, ανάλογα με τις εξελίξεις», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM.

Πλεύρης: Εμβολίασα δίχως δεύτερη σκέψη το παιδί μου

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, σημείωσε πως έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά.

Ο ίδιος κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτούργει με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού Τομέα) μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν. «Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη  για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει». 

Ανέφερε ακόμη ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχτούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία. 

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top