Πλεύρης: Εμβολίασα δίχως δεύτερη σκέψη το παιδί μου

«Εξετάζεται το ενδεχόμενο τρίτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό»

«Εμβολίασα το παιδί μου δίχως δεύτερη σκέψη και έτσι πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι γονείς», είπε ο Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με τον εμβολιασμό των ανήλικων.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως αντιλαμβάνεται τον σκεπτικισμό για τα παιδιά τους, καθώς «αισθάνονται ότι δεν έχουν την επικινδυνότητα, όπως οι μεγαλύτερες ηλικίες».

Eμβολιασμοί: Απόλυση και πρόστιμο σε όσους εκδίδουν μαϊμού πιστοποιητικά

«Ό,τι και να πω εγώ δε θα με ακούσει κανένας γονέας», είπε ο κ. Πλεύρης, καλώντας τους γονείς να συζητήσουν το θέμα με τους παιδιάτρους τους και σημειώνοντας πως «είμαστε σε συνεννόηση με τις παιδιατρικές ενώσεις».

Το υπουργείο Υγείας, όπως τόνισε, ετοιμάζει σχέδιο για να υπάρχει κάλυψη σε κλίνες για τα παιδιά, σε περίπτωση που νοσήσουν και χρειαστούν νοσηλεία.

Τι είπε για την τρίτη δόση του εμβολίου

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι με τις δυο δόσεις».

Rapid test: Οι εργαζόμενοι που υποχρεούνται να κάνουν δύο την εβδομάδα

«Με βάση τις εισηγήσεις παρακολουθούμε ποιοι πρεπει να πάνε σε αναμνηστική δόση. Αυτοί είναι οι ανοσοκατασταλμένοι», τόνισε, εξηγώντας πως αυτό που εξετάζει η επιτροπή είναι αν θα γίνει στους άνω των 60 και πότε.

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τρίτης δόσης και για τον γενικό πληθυσμό, «εάν κρίνουν οι ειδικοί ότι χρειάζεται». Όπως είπε θα υπάρξει σχετική εισήγηση εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε πως υπάρχει πλήρη επάρκεια εμβολίων για όλο τον πληθυσμό και σημείωσε ότι στους άνω των 60 έχει εμβολιαστεί το 79% του πληθυσμού.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής εμβολιαστικων κέντρων: «Όταν αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα με τους ιδιώτες γιατρούς θα δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top