Eμβολιασμοί: Απόλυση και πρόστιμο σε όσους εκδίδουν μαϊμού πιστοποιητικά

Πλεύρης: Έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών

Μερικές δεκάδες θα είναι ο περιπτώσεις εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας, όπως εκτίμησε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι, αποκάλυψε πως έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις με «μαϊμού» - πιστοποιητικά μάλιστα θα προβλεφθεί και ποινική δίωξη για όσους συμμετείχαν σε αυτό το σκάνδαλο.

Όπως τόνισε, από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα μίλησε με τον  διευθυντής της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη και ζήτησε αφενός να διαταχθεί ΕΔΕ, αφετέρου τη δίωξη των ατόμων που πήγαν και ζήτησαν να μπουν στα πρακτικά ως εμβολιασμένοι, χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο.

«Μαϊμού» εμβολιασμοί: Kαταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά έναντι 100- 200€

Στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο έγιναν συνολικά 31.000 εμβολιασμοί που αφορούν σε 16.000 πολίτες.

Όσον αφορά τον μεγάλο αριθμό των εμβολιασμένων, την ώρα που οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή είναι μόλις 6.000, ο κ. Πλεύρης είπε πως δικαιολογείται διότι στο κέντρο αυτό γίνονταν εμβόλια Pfizer και πολλοί πολίτες και από άλλους νομούς άλλαζαν τα ραντεβού τους και επέλεγαν αυτό.

«Σεβόμαστε απόλυτα όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν σεβόμαστε όσους δηλώνουν ψευδώς ότι έχουν νοσήσει προκειμένου να πάρουν το εξάμηνο, καθώς εξετάζονται και τέτοιες καταγγελίες και όλες οι περιπτώσεις πρέπει να ενταφιαστούν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως όσοι εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά μπορεί να απολυθούν αφού οδηγηθούν στο πειθαρχικό.

«Από την δική μου πλευρά θα ενεργοποιήσω τις διατάξεις περί διαθεσιμότητας. Επίσης επεξεργαζόμαστε μία διατάξη ώστε να υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα κατά περίπτωση προκειμένου να αποτρέπουν αυτού τους είδους», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας πως θα είναι τόσο δυσβάσταχτο το πρόστιμο ώστε κανείς να μην τολμήσει να προχωρήσει σε εμβολιασμούς μαϊμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top