Μυρτώ της Πάρου: Στο ΣτΕ η μητέρα της – Διεκδικεί αποζημίωση 200.000 ευρώ

Το μήνυμά της στο Facebook

 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα συζητηθεί σήμερα η προσφυγή της οικογένειας της Μυρτώς, η οποία το 2012 κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν Πακιστανό στην Πάρο. Η οικογένεια ζητά την καταβολή αποζημίωσης από το ελληνικό δημόσιο κι επιπλέον μηνιαία διατροφή.

Πλεύρης: Η Μυρτώ θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία

Συγκεκριμένα η μητέρα της Μυρτώς διεκδικεί για την κόρης της το ποσό των 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημιά που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της και επιπλέον 2.977,81 ευρώ τον μήνα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα που απαιτεί η κατάσταση της 24χρονης κόρης της. 

Συγκίνηση για την Μυρτώ της Πάρου: Το πρώτο της μπάνιο μετά από εφτά χρόνια

Τέλος, η μητέρα και η αδελφή του θύματος ζητούν ως αποζημίωση επιπλέον 50 χιλιάδες ευρώ η κάθε μία ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.

Μυρτώ της Πάρου: «Πριν 8 χρόνια σαν σήμερα ένα τέρας σου κατέστρεψε τη ζωή»

«Έχω έρθει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντελώς συμβολικά, καθώς δεν μπορώ να συμμετέχω στη συζήτηση αναίρεσης. Διαμαρτύρομαι επειδή η Μυρτώ χτυπήθηκε άδικα και δεν της έχει φερθεί το ελληνικό κράτος όπως έπρεπε. Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας. Μέχρι το 2017 ζούσαμε μέσα στα νοσοκομεία και στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα δωρέαν, αλλά δεν μπορείς να ζεις για πάντα στα νοσοκομεία.
Έπρεπε να επιστρέψουμε στο σπίτι, το σπίτι μας το έχουν παραχωρήσει. Υπάρχουν τεράστια έξοδα»,
δήλωσε η μητέρα της Μυρτώς έξω από το ΣτΕ.

Η πρώτη προσφυγή στην δικαιοσύνη κατατέθηκε το 2017 και μέχρι τώρα η οικογένεια της νεαρής κοπέλας που βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100% έχει εισπράξει δυο «όχι».

Το μήνυμα της μητέρας της Μυρτώς

«Θα είμαι η φωνή σου στο Συμβούλιο Επικράτειας. Μια φωνή που η Πολιτεία κωφεύει και αποποιείται την ευθύνη της για ό,τι σου συνέβη», έγραψε χθες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου, η οποία δήλωσε πως θα είναι παρούσα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά τη σημερινή διαδικασία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top