Πάτρα: Απολύθηκε ο γιατρός που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Νοσοκομείο Πατρών/ eurokinissi

Μία υπόθεση για ασέλγεια ανηλίκου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας παιδίατρος του Νοσοκομείου κατηγορείται πως προέβη σε άσεμνες πράξεις εις βάρος ανηλίκου, οι οποίες καταγράφηκαν σε οπτικό υλικό. 

Ρόδος: Κατέθεσαν 21 γυναίκες κατά του γυναικολόγου για ασέλγεια

Για την υπόθεση ζήτησε να ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο, και ο κατηγορούμενος γιατρός παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου χωρίς να διακοπεί η σύμβασή του. 

Στη φυλακή ο τραυματιοφορέας του «Παίδων» για ασέλγεια ανηλίκων

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα. Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Παίδων: 11 καταθέσεις «καίνε» τον τραυματιοφορέα για ασέλγεια σε ανήλικα

Το περιστατικό έχει απασχολήσει και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και έχει τεθεί θέμα επιβολής κυρώσεων, οι οποίες μπορούν αν προχωρήσουν αφού αποφανθεί η δικαιοσύνη για το αν οι κατηγορίες ευσταθούν. Σε αυτό το στάδιο η υπόθεση εξετάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top