Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστή η Κηφισίας - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» είναι εδώ και σφυροκοπά με μεγάλη ένταση την Αττική. Οι ουρανοί άνοιξαν από νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου. 

Πλημμύρισε η Πανόρμου - star.gr

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει δεχθεί 110 κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από πλημμυρισμένα κτίρια, κυρίως υπόγεια σχεδόν σε όλη την Αττική. 

Στην λεωφόρο Παπανδρέου στην Πετρούπολη, ένα αυτοκίνητο αναποδογύρισε/ star.gr

Δύο οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην Άνω Γλυφάδα, λόγω συσσώρευσης υδάτων, ενώ στην λεωφόρο Παπανδρέου στην Πετρούπολη, ένα αυτοκίνητο αναποδογύρισε. 

κόσμος βροχή

Έντονη βροχόπτωση από το πρωί στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Νωρίτερα είχε κλείσει η οδός Πειραιώς, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού, όμως μετά από λίγη ώρα η κίνηση των οχημάτων αποκαταστάθηκε και πάλι. 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της οδού Π. Τσαλδάρη. 

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ρεύμα προς Κηφισιά, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού. Πραγματοποιούνται εκτροπές στον παράδρομο και στα δύο ρεύματα.  

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μαθητές βγαίνουν πάνω σε θρανία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αντίθετα έκλεισε η λεωφόρος Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της διχάλας στη λεωφόρο Συγγρού, λόγω συσσώρευσης υδάτων, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά παραλιακή και στα δύο ρεύματα από την οδό Θησέως έως τη Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Μοσχάτο, όπου νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία. 

Πλημμύρισε και η Γέφυρα της Χαμοστέρνας στην οδό Θεσσαλονίκης/ eurokinissi

Κλειστές είναι και οι οδοί Σκυλίτση και Τζαβέλα από το ύψος της παλαιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά. 

Τέλος, η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στη διασταύρωση των οδών Μαρκοπούλου και Ελπίδος στο Μαρκόπουλο αλλά και στην οδό Λ. Κατσώνη από Γέφυρα Βρυούλων μέχρι την οδό Περικλέους. 

Προβλήματα καταγράφονται, επίσης, στο ύψος της Αλίμου αλλά και τους παρακάτω δρόμους: 

  • Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας
  • Στη Λ. Κηφισίας (άνοδος)
  • Στη Λ. Κηφισίας (κάθοδος)
  • Στην Αθηνών - Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη - έξοδος)
  • Στην Αθηνών - Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών - είσοδος)

Κακοκαιρία: Προβλήματα στα δρομολόγια των ΜΜΜ

Λόγω της κακοκαιρίας οι συρμοί του τραμ κινούνται ως εξής: (Πλάτων) Κασομούλη – Πικροδάφνη, (Αριστοτέλης) Κασομούλη – ΣΕΦ, (Θουκυδίδης) Πικροδάφνη – ΣΕΦ. 

λεωφορείο βροχή

Πολλά προβλήματα καταγράφονται στην κυκλοφορία των ΜΜΜ

Προβλήματα υπήρχαν και στον ΗΣΑΠ, καθώς διακόπηκαν τα δρομολόγια από Ταύρο προς Πειραιά και από Ομόνοια προς Κηφισιά λόγω συσσώρευσης υδάτος στο δίκτυο. Πλέον η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί σε όλο το δίκτυο της Γραμμής 1. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Νέο μήνυμα από το 112

Στις 12:15 εστάλη μήνυμα από το 112, με το οποίο η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έντονα καιρικά φαινόμενα και καλούσε τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα του 112 στην Αττική - Πλημμύρισαν σπίτια

Το μήνυμα ανέφερε συγκεκριμένα: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Διακοπές ρεύματος στην Αττική 

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλές περιοχές σημειώνονται διακοπές ρεύματος. 

πλημμυρισμένοι δρόμοι

Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν στην Αττική

Συγκεκριμένα, καλώδιο σε κολόνα της Νέας Κηφισιάς κάηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα στην περιοχή. Στην Άνοιξη έπεσε κεραυνός σε κολόνα της ΔΕΗ κι έμειναν χωρίς ρεύμα καταστήματα και σπίτια. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Στα λευκά η Φλώρινα - Έπεσαν τα πρώτα χιόνια

Προβλήματα εντοπίζονται επίσης στην Πεύκη, τον Άγιο Δημήτριο και το Παγκράτι. 

«Μπάλλος»: Φόβοι για υπερχείλιση του Κηφισού

Σύμφωνα με το piraeuspress.gr, στο Νέο Φάληρο έχουν αποτεθεί σακιά με άμμο κοντά στον Κηφισό για να τα πάρουν οι κάτοικοι που μένουν κοντά, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα υπερχειλίσει ο ποταμός από την κακοκαιρία. 

κινηση αυτοκινήτων βροχή

Σοβαρά προβλήματα και στην κίνηση των οχημάτων λόγω της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Καταιγίδες και μποτιλιαρισμένοι δρόμοι στην Αττική

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και εβδομάδες σχετικά με τον καθαρισμό του Κηφισού ενόψει κακοκαιρίας. Η ίδια ανησυχία επικρατεί και στην Παλιά Κοκκινιά, η οποία πριν λίγα χρόνια είχε βιώσει την απόλυτη καταστροφή στο ύψος των Αγίων Αναργύρων, λόγω της νεροποντής.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Αναμένονται ισχυρά φαινόμενα τις επόμενες 24 ώρες

Σύμφωνα με το meteo, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

βροχή

Καθυστερήσεις σε όλους σχεδόν τους δρόμους της πόλης

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών»

Κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

κόσμος βροχή

Τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top