Επίθεση με βιτριόλι: Ιωάννα και Έφη πρόσωπο με πρόσωπο στο δικαστήριο

Η κατηγορούμενη εμφανίστηκε στη δίκη - Σήμερα η κατάθεση της Ιωάννας

Δείτε στο βίντεο του star.gr την άφιξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο δικαστήριο 

Έφτασε πριν από λίγο στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της, ενω λίγα λεπτά αργότερα το κατώφλι των δικαστηρίων πέρασε και η κατηγορούμενη. 

βιτριόλι κατηγορούμενη

Η κατηγορούμενη κατά τη μεταγωγή της στο δικαστήριο

Η Ιωάννα σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή, η οποία αν και έχει ομολογήσει την πράξη της, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία εξήγηση για τους λόγους που την οδήγησαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Ιωάννα βιτριόλι

Η Ιωάννα έφτασε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της

Το θύμα, φορώντας την προστατευτική μάσκα, η οποία συγκρατεί τα μοσχεύματα που έχει στο πρόσωπό της, είναι η πρώτη μάρτυρας που θα καταθέσει για την επίθεση με βιτριόλι στις 20 Μαΐου 2020. Δεκαέξι μήνες μετά τη φρικτή επίθεση, θα περιγράψει όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο πρωινό πριν πάει στη δουλειά της, αλλά και τον Γολγοθά στον οποίο την καταδίκασε η κατηγορουμένη να ανεβαίνει μετά την επίθεση. 

Eπίθεση με βιτριόλι: Θα παρευρεθεί ή όχι η κατηγορούμενη στη δίκη;

 

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα θα καταθέσει σήμερα στο δικαστήριο όλα όσα έζησε την ημέρα της επίθεσης

Η Ιωάννα από την πλευρά της, της έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, πως παρά τον ασύλληπτο πόνο της, σωματικό και ψυχικό, θα είναι κάθε φορά στη δικαστική αίθουσα και θα την περιμένει για να την κοιτάξει στα μάτια και να πάρει τις απαντήσεις που τη βασανίζουν όλον αυτόν τον καιρό. 

Βιτριόλι: Τι έψαχνε να μεταφράσει στη γλώσσα του Μπαγκλαντές η 36χρονη;

«Θα είναι μια δύσκολη διαδικασία, θα βιώσει ξανά τα όσα πέρασε. Από εκεί και μετά θα δεχθεί ερωτήσεις κι από τους δικαστές κι από τους δικηγόρους των δύο πλευρών», ανέφερε για την κατάθεση της Ιωάννας ο δικηγόρος της, Απ. Λύτρας.

Έφη βιτριόλι

Όλοι περιμένουν με αγωνία τι θα πει η κατηγορούμενη

Όπως είπε, το μόνο που θέλει η νεαρή γυναίκα είναι να μείνει ήρεμη και να εξηγήσει στους δικαστές αυτό που βίωσε. 

Επίθεση βιτριόλι: Ενδείξεις για εμπλοκή δύο ακόμα προσώπων

«Ηρεμία χρειάζεται, όσο μπορεί να έχει το κορίτσι με αυτό που της έχει συμβεί. Έχω ξαναπεί ότι οι άνθρωποι στην ηλικία της Ιωάννας ασχολούνται με άλλα πράγματα, με τη δουλειά τους, την καριέρα τους, τον έρωτα. Η Ιωάννα με αυτό το πράγμα, απασχολείται με το σε ποιον γιατρό θα πάει, τι επέμβαση έχει να κάνει, τι θεραπεία έχει να κάνει. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι αυτό το πράγμα», είπε ο κ. Λύτρας.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είχε καταθέσει η Ιωάννα μετά την επίθεση

Η Ιωάννα μίλησε για πρώτη φορά στις αρχές στις 26 Μαΐου 2020, έξι μόλις μέρες μετά την επίθεση, όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. 

Ιωάννα βιτριόλι

Η Ιωάννα έχει δηλώσει ότι θα βρίσκεται κάθε μέρα στο δικαστήριο και θα περιμένει την κατηγορούμενη να εμφανιστεί

«Έσπρωξα την γυάλινη πόρτα της εισόδου και μετά φτάνοντας στο ασανσέρ πάτησα το κουμπί για να το καλέσω. Ενώ περίμενα το ασανσέρ στηριζόμουν από το πόμολο με το δεξί μου χέρι. Ενώ με το αριστερό κρατούσα την τσάντα μου. Εκείνη τη στιγμή άκουσα θόρυβο από το υπόγειο και μου δόθηκε η εντύπωση ότι κάποιος ήταν κάτω. Εγώ σκέφτηκα ότι ίσως είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος γιατί κάτι τέτοιο είχε ξανά συμβεί και πέρυσι που είχαμε βρει στο υπόγειο κάτι βαλίτσες και ένα τύπου στρώμα. Γι’ αυτό το λόγο δεν έδωσα σημασία και παρέμεινα στο σημείο κοιτώντας το πάτωμα» είχε πει στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς και συνέχισε:

Επίθεση βιτριόλι: «Ήθελε να γίνω το άλλοθί της» - Τι αποκαλύπτει ο 40χρονος

«Όταν σήκωσα το βλέμμα μου είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα, η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, η οποία ήρθε κοντά μου, με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από την γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε κάποιο καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο». 

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Σήμερα η μέρα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για την Ιωάννα αφού θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την κατηγορούμενη

Η Ιωάννα έτρεξε στο απέναντι φαρμακείο ζητώντας βοήθεια.

Επίθεση με βιτριόλι: «Η 36χρονη μου ζητούσε να παρακολουθώ την Ιωάννα»

«Ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη τη στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο. Οι δύο γυναίκες που βρίσκονταν μέσα με κοίταζαν χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν και εγώ γι’ αυτό το λόγο τους έλεγα να μου ρίξουν νερό. Μου έδειξαν που βρίσκεται ο νιπτήρας και τότε εγώ μπήκα μέσα και άρχισα να πλένομαι», κατέθεσε συμπληρώνοντας ότι η φαρμακοποιός ήταν εκείνη που της είπε να βγάλει τα ρούχα της.

Ιωάννα δικηγόροι

Η Ιωάννα θέλει να πάρει απαντήσεις από την κατηγορούμενη

«Εγώ έβγαλα την μπλούζα μου, το παντελόνι και τα παπούτσια μου και συνέχισα να πλένομαι, ενώ παράλληλα τους ζήτησα να καλέσουν σε βοήθεια και πιο μετά τους είπα να πάνε στο γραφείο μου και να φωνάξουν τον Γ.Δ. Αρχικά ήρθε μια συνεργάτιδά του γραφείου, ασφαλιστική πράκτορας και είπαν με τη φαρμακοποιό να καλέσουν το 166. Μετά έφυγε αυτή και γύρισε μετά από λίγο με τον Π.Γ. Εγώ συνέχισα να ρίχνω νερό πάνω μου και μετά από λίγο με σκέπασαν με κάτι πρόχειρο καθώς ήμουν ημίγυμνη» κατέθεσε η 35χρονη μέσα από το νοσοκομείο.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έλεγα στον εαυτό μου ότι είναι σαν να έχεις πεθάνει»

Η δεύτερη κατάθεση της Ιωάννας έγινε στις 5 Ιουνίου, λίγο πριν από τη σύλληψη της 36χρονης. Οι αστυνομικοί της ρώτησαν αν είχε διαφορές με κάποιον κι αν υποψιαζόταν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση, αλλά εκείνη δεν τους έδωσε κανένα διαφωτιστικό στοιχείο. 

Όταν μάλιστα στις 11Ιουνίου 2020 συνελήφθη η κατηγορούμενη, έμεινε έκπληκτη όταν οι αστυνομικοί της είπαν για ποιαν πρόκειται. 

Επίθεση με βιτριόλι: Τα αρχεία που έσβησε η 36χρονη από το κινητό της

«Τη γνωρίζω, δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμιά έχθρα μαζί της», απάντησε στους αστυνομικούς όταν της έδειξαν την φωτογραφία της 36χρονης.

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top