Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έλεγα στον εαυτό μου ότι είναι σαν να έχεις πεθάνει»

«Γυρνούσα το κεφάλι στην εικόνα μου» εξομολογείται στη συνέντευξή της

Η Ιωάννα απέδειξε ότι είναι μια δυνατή γυναίκα. Εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να έρθει αντιμέτωπη με τη γυναίκα που τη σημάδεψε για μια ζωή. Και τη δύναμή της αυτή την απέδειξε για μια ακόμα φορά στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία εξομολογήθηκε τις σκέψεις της μετά από την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι

Η γυναίκα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη με όσα υπέστη, στάθηκε απέναντι στην Κατερίνα Καινούργιου και μίλησε για όλα. Φορώντας πάντα την ειδική μάσκα που πιέζει τα μοσχεύματα στο πρόσωπό της, ήρεμη και γεμάτη αξιοπρέπεια μίλησε για τις μέρες στο νοσοκομείο, την καθημερινότητά της στο σπίτι της και την απουσία της δράστιδας από το δικαστήριο.

Βιτριόλι: Η ζωή της 36χρονης στη φυλακή - Ποιες είναι οι συγκρατούμενές της

«Από την πρώτη μέρα ήταν το ερωτηματικό, το “γιατί”. Ήταν μεγάλη προσβολή και απογοήτευση. Μαζί με μένα ταλαιπωρείται και η οικογένειά μου. Ενώ ήμασταν όλοι εκεί εκείνη επέλεξε να μην έρθει. Έχει μια στάση που δε δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν έχει κατανοήσει τι έχει κάνει και πόσο σοβαρό είναι αυτό. Κρατάει μια απόσταση, σαν να μην την αφορά. Για μένα ήταν μονόδρομος, το οφείλω στον εαυτό μου, θεωρώ ότι θα με βοηθήσει να καταλάβω και να ξεπεράσω σιγά σιγά όλο αυτό το σοκ που έχω υποστεί και να μπορέσω να προχωρήσω παρακάτω», είπε.

Δεν έκρυψε ότι σοκαρίστηκε από την παρουσία του κόσμου και των δημοσιογράφων στη δίκη, καθώς επί μήνες ζούσε στην απομόνωση. Επανέλαβε, όμως, ότι θα είναι κάθε μέρα στη δίκη γιατί, όπως είπε το χρωστάει στον εαυτό της. 

Βιτριόλι: Τα μηνύματα της 36χρονης στον Ν πριν την επίθεση - Τι του ζητούσε

«Θα είμαι εκεί σε κάθε δίκη, λυπάμαι που δε βρίσκει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες της. Μόνο τη θέση της επιβαρύνει με αυτή τη συμπεριφορά. Κάθε φορά που δε θα έρχεται θα αποδεικνύει ότι είναι αμετανόητη», είπε.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Γυρνούσα το κεφάλι από την άλλη στην εικόνα μου»

Η Ιωάννα μίλησε και για τη στιγμή που αντίκρισε για πρώτη φορά την εικόνα της. 

Επίθεση με βιτριόλι: Οι διάλογοι με τη χαρτορίχτρα για τα... μαντζούνια

«Ήταν τόσες πολλές οι σκέψεις. Κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για τη γιατρό μου να μου δείξει το μέγεθος της ζημιάς και την προσπάθεια που έπρεπε να κάνει για να αποκαταστήσει τη βλάβη. Αυτές τις εικόνες η μητέρα μου έπρεπε να βρίσκει το θάρρος να τις αντιμετωπίζει, εκείνη το ήξερε, εγώ όχι. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα. Είναι ένας τρόπος να συνειδητοποιώ ότι δε θα μπορέσω να είμαι όπως ήμουν. Δεν είχα δει την εικόνα μου, γυρνούσα το κεφάλι από την άλλη».

Επίθεση με βιτριόλι: «Στα πρώτα χειρουργία δεν μπορούσα να επικοινωνήσω»

Η Ιωάννα αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που έζησε μέσα στο νοσοκομείο. 

Επίθεση με βιτριόλι: Οι διάλογοι της Ιωάννας με τον 40χρονο

«Ο σωματικός πόνος πάντα ξεχνιέται, οι πόνοι είναι αφόρητοι κάθε φορά που είναι να κάνω θεραπεία, χειρουργείο ή κάτι ενέσιμο. Είχα περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο στο νοσοκομείο. Ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα. Στα πρώτα χειρουργεία ήμουν σε σοκ, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω, να μιλήσω. Δε ρωτούσα τη γιατρό, φοβόμουν. Σκεφτόμουν πριν από κάθε χειρουργείο “κορίτσι μου δεν έχεις κάτι να φοβάσαι, το χειρότερο είναι να πεθάνεις. Είναι το ίδιο για σένα με την κατάσταση με την οποία βρίσκεσαι”. Σκεφτόμουν ότι μόνο καλύτερα θα μπορούσε να πάει», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top