Κορωνοϊός: Ούτε λόγος για σκληρό lockdown στη Θεσσαλονίκη

Δεν αποκλείονται τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα

Απίθανο είναι το ενδεχόμενο ενός σκληρού lockdown, όπως το έχουμε ζήσει στο παρελθόν, για τη Θεσσαλονίκη ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή. 

Κορωνοϊός: Προς «μίνι» lockdown η Θεσσαλονίκη – Σήμερα οι αποφάσεις

Αυτό ξεκαθάρισαν κυβερνητικές πηγές, που πρόσθεσαν πως περιοριστικά μέτρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01:00 τη νύχτα ή η απαγόρευση της μουσικής είναι πιθανά, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασιστούν με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. 

Θεσσαλονίκη: Αύξηση κρουσμάτων και ιικού φορτίου στα λύματα 

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό μεταξύ των λοιμωξιολόγων. 

Σήμερα η επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει αν θα επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, καθώς υπάρχει φόβος επανάληψης του περσινού σκηνικού μετά από τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου. 

Κορωνοϊός: Εννέα «κόκκινες» περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού ειδικά σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, αλλά και η αύξηση των νοσηλειών στη βόρεια Ελλάδα πιέζουν τα νοσοκομεία και αναγκάζουν τους ειδικούς να προβούν στη λήψη μέτρων για να προλάβουν πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη, όπως πέρσι τον Οκτώβριο. 

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν τριψήφιοι αριθμοί κορυσμάτων στη Θεσσαλονίκη (435), στη Λάρισα (183) και στην Ξάνθη (122), κάτι που επιβεβαιώνει την έντονη ανησυχία των μελών της επιτροπής για την επιδημιολογική εξέλιξη στη βόρεια Ελλάδα.

«Σε 15 δευτερόλεπτα η μετάδοση του κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών»

Το περασμένο 24ωρο επίσης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονταν 218 ασθενείς σε απλές κλινικές covid-19 και άλλοι 69 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Το ποσοστό κάλυψης των κλινών covid στις ΜΕΘ είναι μεγάλο και έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές. Ήδη έχουν δεσμευτεί, όπως στο σφοδρό περσινό επιδημικό κύμα, γενικές κλίνες ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας, από το φόνο για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία τους επόμενους μήνες.

Ενδεικτική είναι η δήλωση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη, να μη γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, αλλά και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top