Κορωνοϊός: Προς «μίνι» lockdown η Θεσσαλονίκη – Σήμερα οι αποφάσεις

Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου

Συναγερμός έχει σημάνει μεταξύ των λοιμωξιολόγων για την επιδημιολογική εικόνα στη βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να πλησιάζει στο επίπεδο 4 (κόκκινο) της επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, όπως και η πίεση στα νοσοκομεία. 

Σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού η Θεσσαλονίκη- «Φλερτάρει» με μίνι lockdown

Η κατάσταση ανησυχεί τόσο πολύ τους επιστήμονες που η επιτροπή σήμερα θα αποφασίσει για το αν η Θεσσαλονίκη θα μπει σε καθεστώς μίνι lockdown

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν τριψήφιοι αριθμοί κορυσμάτων στη Θεσσαλονίκη (435), στη Λάρισα (183) και στην Ξάνθη (122), κάτι που επιβεβαιώνει την έντονη ανησυχία των μελών της επιτροπής για την επιδημιολογική εξέλιξη στη βόρεια Ελλάδα. 

Μίνι lockdown για Ξάνθη, Καστοριά και Δράμα - Τα μέτρα που θα ισχύουν

Ειδικά η Θεσσαλονίκη, σχεδόν ένα χρόνο μετά το περσινό δραματικό lockdown βρίσκεται και πάλι προ των πυλών της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων. 

Οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί απειλητικά και η πίεση που δέχονται ξανά τα νοσοκομεία είναι ανησυχητική. 

Κορωνοϊός: Αύξηση του ιικού φορτίου σε 9 πόλεις- «Καμπανάκι» για την Αττική

Το περασμένο 24ωρο στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονταν 218 ασθενείς σε απλές κλινικές covid-19 και άλλοι 69 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Το ποσοστό κάλυψης των κλινών covid στις ΜΕΘ είναι μεγάλο και έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές. Ήδη έχουν δεσμευτεί, όπως στο σφοδρό περσινό επιδημικό κύμα, γενικές κλίνες ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας, από το φόνο για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία τους επόμενους μήνες. 

Κορωνοϊός: 2.978 νέα κρούσματα σήμερα 28 Σεπτεμβρίου - 22 νεκροί και 322 διασωληνωμένοι

Συνολικά στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύεται το 35% των ασθενών λόγω κορωνοϊού επί του συνόλου των νοσηλευομένων στο ΕΣΥ.

Εν αναμονή λοιπόν των αποφάσεων της επιτροπής για το αν τελικά η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, αλλά και άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα η Λάρισα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top