Κορωνοϊός: «Δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις τον Οκτώβριο»

Για έναν δύσκολο χειμώνα μίλησε η Ματίνα Παγώνη

Για έναν «δύσκολο χειμώνα» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε λόγο η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά, τη στιγμή που δεν έχει περάσει ένα 20ήμερο από το άνοιγμα των σχολείων. Τόνισε ωστόσο ότι τα σχολεία τον χειμώνα δεν πρέπει να κλείσουν καθώς υπάρχουν λύσεις όπως τα ανοιχτά παράθυρα για να ανανεώνεται ο αέρας. 

Κορωνοϊός: «Ένα στα τρία κρούσματα αφορά σε παιδιά»

Η κ. Παγώνη εκτιμά ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο, αναφερόμενη στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Δε βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», ανέφερε, παροτρύνοντας τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. 

Την ίδια στιγμή, τα βλέμματα των ειδικών παραμένουν στραμμένα στη βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται ένα βήμα πριν ενταχθεί στο «κόκκινο». Τα κρούσματα συνεχίζουν την αυξητικής τους τάση ενώ η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι ήδη πιεστική. 

Η απόφαση για το αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Λάρισα, αναμένεται να ληφθεί σήμερα.

Σχεδόν 3.000 τα κρούσματα την Τρίτη

Ακόμα 2.978 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου, εκ των οποίων τα 560 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 435 στη Θεσσαλονίκη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 322. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 291 (90.37%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 31 (9.63%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.141 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.751 θάνατοι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top