Κορωνοϊός: «Ένα στα τρία κρούσματα αφορά σε παιδιά»

Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους έκανε η Ματίνα Παγώνη

Πλέον ένα στα τρία κρούσματα κορωνοϊού αφορούν σε παιδιά, έναντι ενός στα πέντε παιδιά που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, επεσήμανε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Με αυτή την αφορμή, η κ. Παγώνη έκανε παράλληλα έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Κορωνοϊός: «Έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά»

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους» τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Κορωνοϊός: Ένα στα τέσσερα κρούσματα αφορά παιδιά - Ανησυχία για τα σχολεία

Όπως ανέφερε, τα συμπτώματα στα παιδιά, στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, αλλά τα συνήθη όπως: πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κτλ.  «Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», υπογράμμισε η κ.Παγώνη. Μάλιστα, επεσήμανε ότι οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων θα φανούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Παγώνη για τρίτη δόση: Έναρξη εμβολιασμών με υγειονομικούς και πολίτες άνω των 60

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών. Πιθανό αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή». 

Εμβόλιο: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση – Ποιοι θα την κάνουν

Ακόμη, αναφέρθηκε στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «New England», σύμφωνα με την οποία η  τρίτη δόση προστατεύει την ομάδα των ασθενών υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα. «Μετά τους 7-8 μήνες τα αντισώματα δεν εξαφανίζονται, αλλά μειώνονται», κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top