Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών για τον πατέρα αρνητή στη Θέρμη

«Δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριό σας να με δικάσει»

Με ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πατέρας αρνητής, ο οποίος δε δεχόταν να κάνει self test στο παιδί του για να πάει στο σχολείο. 

Αρνητής πατέρας στη Θέρμη: «Θα κάνω μήνυση 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια»

Ο 37χρονος κρίθηκε ένοχος για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση. «Δε θα παραστώ. Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριό σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες», δήλωσε ο πατέρας, σύμφωνα με τo grtimes.gr και αποχώρησε.

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου η οποία περιέγραψε το περιστατικό. «Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self tests. Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα. Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν».

Θέρμη: Στον εισαγγελέα πατέρας - «Θα ξαναπάει στο σχολείο χωρίς self test»

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος πατέρας είχε προκαλέσει ένταση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Θέρμης, όταν αρνήθηκε να προσκομίσει τη σχολική κάρτα του παιδιού του. Φέρεται μάλιστα να είχε σπρώξει τη διευθύντρια και δεν έφευγε από τον σχολικό χώρο μέχρι που κλήθηκε η αστυνομία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top