Οδοντιατρεία: Ποιοι πρέπει να κάνουν διαγνωστικό τεστ - Νέες οδηγίες

Τι ισχύει για εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους και παιδιά

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ από τις 21/09 για την απόφαση του υπουργείου Υγείας για διαγνωστικά τεστ στα οδοντιατρεία

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Υγείας για διαγνωστικά τεστ στα οδοντιατρεία, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εξέδωσε νέες οδηγίες για τους ασθενείς.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εμβολιασμένοι ασθενείς δε χρειάζεται να έχουν μαζί τους κάποιο τεστ για επισκεφτούν τον γιατρό τους, σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους. 

Οι νέες οδηγίες βασίζονται στην προφορική διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, και ότι θα υιοθετηθούν σε επόμενη ΚΥΑ. 

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

  • Εμβολιασμένοι ασθενείς: Προσέρχονται κανονικά, χωρίς επιπρόσθετο έλεγχο
  • Συνοδός ασθενούς: Εάν επιβάλλεται η παρουσία του, πρέπει να είναι εμβολιασμένος ή να διαθέτει rapid test 48 ωρών
  • Ανεμβολίαστοι ασθενείς: Προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος. Δηλαδή, διενεργείται μόνο διαγνωστικός έλεγχος
  • Παιδιά σχολικής ηλικίας: Προσέρχονται με την εξέταση, δηλαδή self test 48 ωρών, που ήδη έχουν διενεργήσει για τη φυσική τους παρουσία στο σχολικό πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει αρχικά ότι τόσο οι ανεμβολίαστοι όσο και οι εμβολιασμένοι ασθενείς θα πρέπει να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο για τον κορωνοϊό πριν την επίσκεψή τους στον οδοντίατρο (οι πρώτοι με PCR τεστ και οι δεύτεροι με rapid test).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top