Γυναικοκτονίες: Τα σημάδια που χτυπούν «καμπανάκι» κινδύνου στις γυναίκες

Πώς αντιμετωπίζουμε έναν βίαιο σύντροφο

Για τις γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν τη χώρα μας και ποια είναι τα πρώτα σημάδια που πρέπει να χτυπήσουν «καμπανάκι» στις γυναίκες, μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star οι ειδικοί. 

Έντεκα γυναικοκτονίες σε εννέα μήνες - Όλο και μακραίνει η «μαύρη» λίστα

«Άνθρωποι με ψυχοπαθητικά στοιχεία ενδεχόμενα οπλίζονται αντιμετωπίζοντας τη γυναίκα με ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς και ο γυναικοκτόνος έχοντας στο μυαλό του προηγούμενους ανθρώπους με παρόμοια δομή προσωπικότητας, ενδεχόμενα οπλίζεται ή αίρωνται οι αναστολές του» είπε ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Άννα Κανδαράκη, τα πρώτα δείγματα που πρέπει να ενεργοποιήσουν τις γυναίκες, είναι ο έλεγχος και το αίσθημα εγκλωβισμού και περιορισμού.

Ρόδος: «Η Δώρα χώρισε γιατί δεν ήθελε να καταλήξει θύμα γυναικοκτονίας»

«Ο κάθε θύτης, ο άνδρας που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, μπαίνει στη διαδικασία να ελέγξει απόλυτα τη γυναίκα που έχει δίπλα του από δική του εσωτερική ανασφάλεια. Πολύ συχνά μπαίνουμε στην παγίδα αυτό να το μεταφράζουμε ως ζήλια και κατ’ επέκταση ως ενδιαφέρον» σημείωσε. 

Πώς αντιμετωπίζουμε έναν βίαιο σύντροφο

Από τη μεριά της, η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Βέρα Αθανασίου, ξεκαθάρισε ότι «όταν ο σύντροφός μας γίνει βίαιος, φεύγουμε».

«Δεν ενημερώνουμε για την αποχώρησή μας. Πηγαίνουμε σε ανθρώπους που εμπιστευόμαστε. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο περιβάλλον, εμπιστευόμαστε στέγες και φορείς που υπάρχουν γι'αυτό τον σκοπό και δεν απαντούμε σε καμία κλίση σε καμία κρούση, σε καμία απόπειρα του συντρόφου να επανέλθουμε. Δεν πειθόμαστε με αυτό και πηγαίνουμε στις Αρχές για καταγγελία» είπε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top