Κορωνοϊός: Από το 2022 οι εμβολιασμοί σε παιδιά από 5 έως 12 ετών

Τι θα περιέχει - Σύντομα και για πιο μικρές ηλικίες

«Όχι» στην αναμνηστική δόση του εμβολίου στο σύνολο του πληθυσμού, λέει η συμβουλευτική επιτροπή της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)

Τον Ιανουάριο του 2022 είναι πιθανό να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών από 5 έως 12 ετών, αφού τότε αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη χορήγησή του σε παιδιά αυτής της ηλικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pfizer θα καταθέσει τη σχετική αίτηση στον ΕΜΑ στις αρχές Δεκεμβρίου, με την κυβέρνηση να είναι να αποφασισμένη να προχωρήσει με τους εμβολιασμού, μόλις ο Οργανισμός δώσει τη σχετική άδεια.

Ρινικό εμβόλιο «μπλοκάρει» τον κορωνοϊό: Θετικές οι προκλινικές δοκιμές

Να σημειωθεί πως οι ηλικίες αυτές αποτελούν «κλειδί» και για τη λειτουργία των σχολείων, που ξεκίνησαν ήδη τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Άλλωστε, η επιστροφή των μαθητών στα θρανία και τα ανοικτά σχολεία αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των παιδιών, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον εμβολιασμό τους από τη στιγμή που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει την κυκλοφορία του «παιδιού εμβολίου».

Σε υψηλά επίπεδα τα ποσοστά εμβολιασμού στα πανεπιστήμια

Ήδη, η Pfizer «τρέχει» τις κλινικές δοκιμές και ετοιμάζεται να καταθέσει τον φάκελό της. Το σκεύασμα θα είναι το ίδιο με το εμβόλιο, που ήδη χρησιμοποιείται, αλλά με χαμηλότερη δοσολογία.  

Ο φάκελος με όλα τα επιστημονικά δεδομένα της Pfizer αναμένεται να κατατεθεί προς το τέλος έτους. Αυτό σημαίνει πως, εάν όλα κυλήσουν ομαλά, τουλάχιστον από τις αρχές του 2022 τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν.

Οι εταιρείες δεν σταματούν εδώ, αφού σε δεύτερη φάση (και μάλιστα άμεσα) θα προχωρήσουν στην Παρασκευή εμβολίου για ηλικίες μικρότερες των 5 ετών.

Εταιρείες, όπως η Pfizer, ήδη κάνουν έρευνες για εμβόλια, που θα αφορούν βρέφη 6 μηνών και παιδιά ηλικίας έως 4 ετών. 

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο πως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αφορά όλες τις ηλικίες, ενώ όπως όλα δείχνουν, θα λάβει οριστική έγκριση και στην Ευρώπη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top