Κορωνοϊός: Plan B για τα σχολεία - Φόβοι ότι δε θα μείνουν ανοιχτά για πολύ

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για να επιταχύνει τους εμβολιασμούς

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων (8/9)

Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει τη Δευτέρα 13 Σεπτεβρίου, ωστόσο η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που πιθανόν να οδηγήσει στο κλείσιμο των σχολείων.

Κορωνοϊός: «Πιθανό το κλείσιμο των σχολείων σε λίγο καιρό»

Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό και να μην διακοπεί και πάλι η δια ζώσης εκπαίδευση, η κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, κίνητρα που θα επιταχύνουν τους εμβολιασμούς στα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών.

Εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών και από παιδίατρους

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει «μπόνους» για τα παιδιά των συγκεκριμένων ηλικιών, όπως είχε κάνει και για τους άνω των 18 με το freedom pass των 150 ευρώ. 

Ανάρτηση Μητσοτάκη με video για τον εμβολιασμό παιδιών 12- 17 ετών 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κίνητρα δεν αναμένεται να είναι οικονομικά, αλλά προσανατολισμένα στα ενδιαφέροντα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, όπως για παράδειγμα η παροχή δωρεάν δεδομένων. 

Παπαευαγγέλου: «Αναμενόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα στα σχολεία»

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 136.000 μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 12-14 ετών έχουν εμβολιαστεί μόλις 48.000 παιδιά σε σύνολο 378.000 και στις ηλικίες 15-17 έχουν εμβολιαστεί 88.000 σε σύνολο 348.000 παιδιών.

Άνοιγμα σχολείων: Plan B ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στο τραπέζι έχει πέσει και ένα εναλλακτικό σχέδιο για το πρωτόκολλο, βάσει του οποίου θα λειτουργήσουν τα σχολεία, καθώς οι επιστήμονες εκφράζουν όλο και πιο έντονα τους φόβους τους για έκρηξη κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά. 

Αυτό που έχει ανακοινωθεί είναι ότι μια τάξη θα κλείνει μόνο όταν νοσήσει το 50% των μαθητών. Τώρα, ωστόσο, αυτή η απόφαση φαίνεται πως είναι υπό εξέταση. 

Άνοιγμα σχολείων: Διαθέσιμα από αύριο δωρεάν self test για τους μαθητές

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ακόμα κι αν όλοι οι μαθητές έκαναν σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου, θα αποκτούσαν ανοσία σε έναν μήνα, διάστημα αρκετό για να σημειωθεί ραγδαία μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών και των οικογένειών τους. 

Εμβολιασμοί: Εξετάζεται  υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς

Παράλληλα εξετάζεται να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους εκπαιδευτικούς. 

Κεραμέως: «Δε θα δικαιολογείται απουσία μαθητή λόγω κρούσματος στην τάξη»

Τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα προκύψουν από τη Δευτέρα, οπότε και θα ανοίξουν τα σχολεία, θα παίξει καταλυτικό ρόλο για τις κυβερνητικές αποφάσεις, που αναμένεται να ληφθούν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top