Εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών και από παιδίατρους

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Όσα είχε αναφέρει η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην ενημέρωση της Δευτέρας 30/8 για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Στη μάχη των εμβολιασμών των παιδιών άνω των 12 ετών αναμένεται να μπουν σύντομα και παιδίατροι. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να ενταχθούν και οι ιδιώτες παιδίατροι στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Η κυβέρνηση θέλει να ενθαρρύνει τους γονείς, ώστε να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Εμβόλιο: 15+1 απαντήσεις για τον εμβολιασμό παιδιών 12 – 17 ετών

Το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών και εφήβων με τη συμβολή των περίπου 3.500 παιδιάτρων της χώρας είχε τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων των αρμόδιων αρχών από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν και άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών από 12 ετών και πάνω.

Οι εκπρόσωποι των παιδίατρων είχαν συναντήσεις με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς παίζουν καταλυτικό ρόλο στον εμβολιασμό γενικώς των παιδιών αλλά και γιατί διατηρούν σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς.

Θεοδωρίδου: Ένα στα πέντε κρούσματα κορωνοϊού αφορά παιδιά

Άλλωστε το 75% των εμβολιασμών των παιδιών γίνεται από τους παιδιάτρους στα ιατρεία τους και όλοι είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία. 

Στο πλαίσιο αυτό, είχε προταθεί από τους ίδιους να αναλάβουν τον ίδιο ρόλο και στην διαχείριση του νέου εμβολίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ήταν θετικά και το ζήτημα παραπέμφθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη διευθέτηση τεχνικών θεμάτων, όπως ο τρόπος διάθεσης των εμβολίων στους ιδιώτες παιδιάτρους.

Μαγιορκίνης: «Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μαθητών»

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 χρόνων μπορούν να λάβουν μόνο σκεύασμα mRNA, οι συνθήκες φύλαξης και συντήρησης του οποίου έχουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα κλασικά εμβόλια. 

Η πρόταση που είχε γίνει από τους παιδιάτρους προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν να συγκεντρώνουν τα εμβολιαστικά ραντεβού ανά εβδομάδα και να λαμβάνουν από συγκεκριμένα σημεία, π.χ. νοσοκομεία ή μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, τον αριθμό των αναγκαίων φιαλιδίων.

Εμβόλιο: Πόσες χώρες έχουν ξεκινήσει ήδη να εμβολιάζουν παιδιά;

Χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε τους βασικότερους λόγους για τον εμβολιασμό των παιδιών.

  • Πρώτον για την ατομική τους προστασία και τη σωματική, ιδιαίτερα αυτό αφορά τα παιδιά που έχουν και υποκείμενα νοσήματα, αλλά και την ψυχική
  • Δεύτερον, σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή τους στο σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες
  • Τρίτον, μείωση της διασποράς ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα άτομα της κοινότητας.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top