Θεμιστοκλέους: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς

Τι θα γίνει με την τρίτη δόση και ποιους θα αφορά

Όσα είχε πει ο Μάριος Θεμιστοκλέους για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ενημέρωση της Δευτέρας 23/8

Όσο πλησιάζει η πρώτη Σεπτεμβρίου που είναι ημερομηνία «κλειδί» για τον εμβολιασμό των υγειονομικών τόσο αυξάνονται οι τα ραντεβού για εμβόλιο, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: Αποδίδει καρπούς το «πρέσινγκ» στους ανεμβολίαστους

Ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι αποκάλυψε εντός των επόμενων ημερών και οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους. Επίσης, θα μπορούν να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους ή κατ' οίκον. Μέχρι αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.

Νέα μέτρα: Το παρασκήνιο των αποφάσεων για τους ανεμβολίαστους

Μάριος Θεμιστοκλέους: «Η 3η δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους»

Σχετικά με την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι θα αρχίσει να χορηγείται εντός του Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι η επιτροπή θα καθορίσει σε ποιους θα χορηγηθεί η τρίτη δόση στη συνέχεια, βασιζόμενη σε δύο παράγοντες, την απόσταση από τον εμβολιασμό και την ηλικία, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες.

Μαγιορκίνης: «Δεν αποκλείω τρίτη δόση του εμβολίου για όλους»

«Η 3η δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά. Θα δώσουμε μέσα στον Σεπτέμβριο την ακριβή ημερομηνία για την 3η δόση». 

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ανέφερε: «Δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί αν δεν υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στις ηλικίες κάτω των 18 ετών έχουμε αύξηση συμμετοχής».

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πιθανή μια 2η δόση- Εννιαπλασιάζει τα αντισώματα

Θεμιστοκλέους: Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και την αναστολή από την εργασία όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, είπε ότι όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία-κλειδί, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου, τόσο θα αυξάνεται το ποσοστό.

«Όσο περισσότεροι εμβολιαστούν, τώρα με τη μετάλλαξη Δέλτα, τόσο πιο ισχυρό το τείχος ανοσίας», σχολίασε, ενώ προσέθεσε πως οι εμβολιασμοί γίνονται με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η ΑstraZeneca έχει εξαιρετικά χαμηλή η ζήτηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top