Κορωνοϊός: Αποδίδει καρπούς το «πρέσινγκ» στους ανεμβολίαστους

Κλείστηκαν 163.000 νέα ραντεβού μέσα σε 10 μέρες

Καρπούς δείχνει να αποδίδει το «πρέσινγκ» της κυβέρνησης στους ανεμβολίαστους, οι οποίοι – όπως τονίζουν οι ειδικοί – θα είναι αυτοί κυρίως θα πληγούν από την επέλαση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Κυνηγώντας το επιθυμητό τείχος ανοσίας, με τον εμβολιασμό του 80% των ενηλίκων, στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των ρυθμών εμβολιασμού.

Εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες για να φτάσουμε το τείχος ανοσίας

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή και είναι το μόνο εργαλείο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Ποιους θα αφορά

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την κάμψη, που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι, παρατηρείται πλέον αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών.

«Από τις 16 Αυγούστου και μετά,  έχουν κλειστεί 163.000 νέα ραντεβού, εκ των οποίων τα 7.000 αφορούν υγειονομικούς», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Όπως εκτιμάται, μετά και τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που ανακοινώθηκαν με ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου, ο ρυθμός εμβολιασμών θα συνεχιστεί με αυξητικούς ρυθμούς τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ειδικά στις ομάδες που είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο, όπως οι υγειονομικοί.

Ξεκάθαρο «όχι» σε νέο, γενικό lockdown

O κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως στόχος των περιοριστικά μέτρων για τους ανεμβολίαστους είναι η προστασία, με διαφορετικό τρόπο, τόσο των ίδιων, όσο και των εμβολιασμένων.

«Ο ασφαλής και δωρεάν εμβολιασμός είναι διαθέσιμος για όλους», είπε και πρόσθεσε: «Θα ήταν τεράστιο λάθος να συνεχιστεί η τακτική των οριζόντιων περιορισμών, από τη στιγμή που η πλειοψηφία της κοινωνίας υψώνει ασπίδα προστασίας στον ιό μέσω του εμβολιασμού».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο θέμα των εκκλησιών, λέγοντας πως υπάρχουν περιορισμοί, ως προς τον αριθμό των ατόμων, αλλά και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top