Εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες για να φτάσουμε το τείχος ανοσίας

Κικίλιας: Μόνο τοπικά lockdown από εδώ και στο εξής

Γκάζι στο θέμα του εμβολιασμού πατάει η κυβέρνηση, την ώρα που τα κρούσματα έχουν μονιμοποιηθεί πάνω από 3.000 καθημερινά και οι προβλέψεις των ειδικών είναι δυσοίωνες για το φθινόπωρο.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δείχνοντας ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την Εκκλησία στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας, «θα πάμε τους εμβολιασμούς έξω από τους ιερούς ναούς».

Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη,. έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες την ερχόμενη Κυριακή, 29 Αυγούστου.

Κρίσιμες οι επόμενες 3 εβδομάδες για την εξέλιξη της πανδημίας

Ο ίδιος, μιλώντας στον Σκάι, εξήρε την πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών στην Κρήτη, εκεί που μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχανών.

Κρήτη: Η πρώτη εκκλησία στην Ελλάδα που μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε την ανάγκη να κινητοποιηθούν οι συναρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ώστε να εφαρμοστούν.

«Να υπάρξει από τις υπηρεσίες όλων των υπουργείων έλεγχος της εφαρμογής των μέτρων που ανακοινώθηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμός υγειονομικών: Μόνο κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, επισημαίνοντας ότι είναι «θέμα ηθικής τάξεως».

Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Ποιους θα αφορά

Αναστέλλονται όλες οι άδειες των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου

«Βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζεται», σημείωσε.

Όπως τόνισε αντιδρούν μόνο κάποιες «ισχνές μειοψηφίες»: «Οι υγειονομικοί δεν αντιδρούν, κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν. Πάνω από το 94-95% των γιατρών έχουν εμβολιαστεί. Όσον αφορά τους νοσηλευτές, που είναι η καρδιά του ΕΣΥ, δεκάδες χιλιάδες από αυτούς έχουν εμβολιαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται».

«Έχω να απαντήσω πως είχαμε τα απαραίτητα όπλα για την πανδημία πριν από όλη την Ευρώπη. Υπερδιπλασιάμε τις ΜΕΘ στη χώρα, ενώ έχουμε ένα από τα καλύτερα και οργανωμένα προγράμματα εμβολιασμού», πρόσθεσε.

Κικίλιας: Μόνο τοπικά lockdown από εδώ και στο εξής

Από την κυβέρνηση έχουν πολλάκις ξεκαθαρίσει ότι ένα νέο, γενικό lockdown δε βρίσκεται στο τραπέζι, καθώς είναι άδικο για τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και θα πιέσει έντονα την οικονομία.

«Δεν είναι στην πρόθεσή μας να εφαρμόσουμε κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά μέτρα εφόσον χρειαστεί», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top