Κρίσιμες οι επόμενες 3 εβδομάδες για την εξέλιξη της πανδημίας

Καμία σκέψη σε κυβέρνηση για γενικό lockdown

Τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες τρεις εβδομάδες για την εξέλιξη της πανδημίας, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σταθερά πάνω από 3.000 ημερησίως.

Ο στόχος είναι ένας: να μη φτάσει πάλι στα όρια του το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών.

Τα νέα μέτρα, που σφίγγουν τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους θα τεθούν σε ισχύ στις 13 Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση σε αυτές τις 20 μέρες θα βάλει ξανά μπρος την «εκστρατεία πειθούς» για τον εμβολιασμό.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο στόχος για το τείχος ανοσίας είναι στο 80% και χρειαζόμαστε ακόμη 1 εκατομμύριο πλήρως εμβολιασμένους πολίτες για να το πετύχουμε.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ανοίξει εκ νέου το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Ποιους θα αφορά

Αναστέλλονται όλες οι άδειες των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να εντείνει την πίεση στους ανεμβολίαστους μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Καμία σκέψη σε κυβέρνηση για γενικό lockdown

Από την άλλη, από το Μέγαρο Μαξίμου στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα εκατομμύρια συμπολίτες μας, που έχουν ήδη εμβολιαστεί: δεν πρόκειται να πάμε σε νέο γενικό lockdown.

«Θα ήταν άδικο για όσους έχουν εμβολιαστεί να εφαρμοστούν περιορισμοί οριζόντιου χαρακτήρα», ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές, την ώρα που επισημαίνουν ότι και η οικονομία δεν έχει ανεξάντλητες αντοχές.

«Δε θα ξανακλείσουν η κοινωνία, η οικονομία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Κορωνοϊός: Οι 10 περιοχές που «φλερτάρουν» με μίνι lockdown

Ωστόσο, με τον δείκτη θετικότητας να έχει ήδη χτυπήσει «κόκκινο» σε κάποιες περιοχές της χώρας, δεν αποκλείεται η εφαρμογή τοπικών lockdown.

Συγκεκριμένα, σε 11 περιφερειακές ενότητες ξεπερνά το 4%, με πολλά από τα νησιά μας να… βράζουν.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Νάξου και της Ικαρίας, όπου ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 7,70 και το 6,90, αντίστοιχα.

Ανησυχία για τους άλλους ασθενείς

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) έκρουσε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία».

Όπως είπε, μιλώντας στον Σκάι, έχουν σχεδόν σταματήσει οι άλλες λειτουργίες του νοσοκομείου προκειμένου να νοσηλευθούν ασθενείς με κορωνοϊό.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε,  πως δεν μπορούν να νοσηλευθούν ασθενείς που παρακολουθούνται χρόνια από το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top