Μαγιορκίνης: «Δεν αποκλείω τρίτη δόση του εμβολίου για όλους»

Τι είπε για τις μεταλλάξεις και τους εμβολιασμούς

Όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την τρίτη δόση του εμβολίου - Πηγή/βίντεο: Σκάι

Στο νέο εμβόλιο για τον κορωνοϊό που έχει σχεδιάσει ήδη η Pfizer και στοχεύει στις μεταλλάξεις Α και Δ αναφέρθηκε ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ δεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουν όλοι μια τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου. 

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πιθανή μια 2η δόση- Εννιαπλασιάζει τα αντισώματα

Μιλώντας στον Σκάι, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε ότι η τρίτη δόση σε όλους θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα έλευσης άλλου μεταλλαγμένου στελέχους. Ωστόσο, όπως είπε εκτιμάται πως με την επαναληπτική δόση που θα γίνει στις ευπαθείς ομάδες σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου. 

Κορωνοϊός - Μπουρλά: «Πιθανή η εμφάνιση μετάλλαξης ανθεκτικής στα εμβόλια»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του CEO της Pfizer Αλβέρτου Μπουρλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα μετάλλαξη την οποία δε θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα υπάρχοντα εμβόλια, ανέφερε πως είναι ένα πιθανό το οποίο όπως εκτίμα δεν πρόκειται να συμβεί τους επόμενους έξι – οκτώ μήνες.

Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Ποιους θα αφορά

Τέλος, για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την επέκταση και σε άλλους κλάδους επεσήμανε πως πρέπει να κινηθεί στο υγειονομικό επάγγελμα και πως στο εξωτερικό, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν μπορεί κάποιος να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού αν δεν έχει εμβολιαστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top