Κορωνοϊός - Μπουρλά: «Πιθανή η εμφάνιση μετάλλαξης ανθεκτικής στα εμβόλια»

Τι είπε ο CEO της Pfizer για τις μεταλλάξεις τα εμβόλια

Πιθανή η εμφάνιση μετάλλαξης ανθεκτικής στα εμβόλια αναφέρει ο CEO της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Όσο εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού και προχωράνε οι εμβολιασμοί με στόχο την πολυπόθητη συλλογική ανοσία, οι ανησυχίες για τις μεταλλάξεις του ιού πληθαίνουν.

Κορωνοϊός: Τι θα συμβεί στο μέλλον της πανδημίας με τις μεταλλάξεις;

Η μετάλλαξη Δέλτα ήδη έχει επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και καθιστά τα εμβόλια λιγότερα αποτελεσματικά, όπως αναφέρουν τα δεδομένα ερευνών σε παγκόσμια κλίμακα.

Εμβόλια: Η προστασία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα μειώνεται μετά από 3 μήνες

Στις μεταλλάξεις και την ανθεκτικότητά τους απέναντι στον ιό αναφέρθηκε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας μετάλλαξης κορωνοϊού η οποία θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εξετάζουν προσεκτικά την επικινδυνότητά της και ερευνούν για να δουν, αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας», δήλωσε ο Μπουρλά στο FOX News.

«Δεν έχουμε εντοπίσει καμία ακόμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί. Έτσι έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο με το οποίο μέσα σε 95 μέρες, από την στιγμή που αναγνωρίσουμε την παραλλαγή, να έχουμε ετοιμάσει ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο σε αυτή την παραλλαγή», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές στοιχεία ερευνών που δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της Moderna κατά της Covid-19 μειώθηκε από 91% σε 66% από τότε που η μετάλλαξη Δέλτα έγινε κυρίαρχη στις ΗΠΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top