Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πιθανή μια 2η δόση- Εννιαπλασιάζει τα αντισώματα

Τι ανέφερε η εταιρία - Αναμένονται τα δεδομένα για επίσημες ανακοινώσεις

Την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer έδωσε ο FDA - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (23/8)

Υπέρ μιας δεύτερης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της για τον κορωνοϊό τάσσεται η εταιρία Johnson & Johnson, καθώς σύμφωνα με δοκιμές που έχουν γίνει φαίνεται ότι προσφέρει ισχυρή αύξηση των αντισωμάτων κατά του ιού.

Κορωνοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου και στους άνω των 30 θα χορηγεί το Ισραήλ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Johnson & Johnson ανέφερε ότι έρευνες έδειξαν πως τα επίπεδα αντισωμάτων αυξήθηκαν κατά περίπου εννέα φορές στα άτομα που έλαβαν μια δεύτερη δόση του εμβολίου της, σε σύγκριση με τα αντισώματα που είχαν ένα μήνα μετά την πρώτη δόση.

Johnson & Johnson

Πολύ πιθανή η δεύτερη δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson - AP Images

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε προς το παρόν πότε ακριβώς ή πόσα άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση, ωστόσο σε διαδικτυακή κυβερνητική βάση δεδομένων υποδεικνύεται ότι χορηγήθηκε έξι μήνες μετά την πρώτη δόση.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται ότι υπήρξε ενίσχυση της απόκρισης των αντισωμάτων σε συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 55 ετών, καθώς και σε άτομα 65 ετών και άνω που έλαβαν «χαμηλότερη» αναμνηστική δόση.

Τέλος, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εκτιμούν ότι οι εμβολιασμένοι με Johnson & Johnson θα χρειαστούν ενισχυτική δόση, αλλά περιμένουν τα δεδομένα πριν προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top