Κοτανίδου: «Το δίλημμα είναι εμβόλιο ή ιός»- Τι είναι το σύνδρομο postcovid

Τι απαντά σε όσους ανησυχούν για «μακροπρόθεσμες παρενέργειες των εμβολίων»

Όλα όσα είπε η δρ. Αναστασία Κοτανίδου στη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας/ (24/8/21)

Την σημασία του εμβολιασμού τόνισε η μάχιμη ιατρός και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, κυρία Αναστασία Κοτανίδου στη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. 

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Σε ισχύ από 13/9

«Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Χωρίς την πρόληψη δεν θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε όλους τους ασθενείς που θα νοσήσουν. Γι' αυτό το λόγο έχουμε τα εμβόλια», είπε από την πλευρά της η κ. Κοτανίδου.

«Τα εμβόλια διδάσκουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα να προστατευτεί από μία συγκεκριμένη νόσο. Όταν αρκετά άτομα αναπτύσσουν ανοσία σε μία λοιμώδη νόσο, τότε εμποδίζουμε να αναπτύσσεται μία επιδημία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το δίλημμα δεν είναι ‘εμβόλιο ή τίποτα’. Το δίλημμα είναι ‘ εμβόλιο ή ιός'» δήλωσε χαρακτηριστικά η Δρ. Κοτανίδου. 

Ποιοι απαλλάσσονται από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Τι απαντά σε όσους ανησυχούν για «μακροπρόθεσμες παρενέργειες των εμβολίων»

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας έδωσε απαντήσεις και σε όσους ανησυχούν αν θα έχουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τα εμβόλια. 

Θεοδωρίδου: Να εμβολιαστούν τα παιδιά - Ποια κινδυνεύουν

«Θα ζητήσω να δείξουν εμπιστοσύνη στους ειδικούς και θα επικαλεστώ τα επίσημα επιστημονικά δεδομένα. Είμαστε ήδη πάνω από έναν χρόνο από τους πρώτους εμβολιασμούς. Έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια συμπολίτες μας σε όλον τον κόσμο και το προφίλ ασφαλείας των εμβολίων είναι πολύ ισχυρό. Έχουμε ισχυρότερες ενδείξεις ότι η φυσική μόλυνση και η νόσηση από τον ιό ενεργοποιεί σε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό νοσούντων παθολογικούς μηχανισμούς μακροχρόνιων επιπλοκών και προβληματιζόμαστε. Αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο έχουμε πάνω από 18 δις. ανθρώπους που πάσχουν από ένα πολύ δυσάρεστο και πολύ επιβαρυντικό σύνδρομο για την υγεία τους: το Post covid syndrome. Χρειάζονται επίσης περίθαλψη στα νοσοκομεία, τα οποία είναι ήδη πιεσμένα». 

Η Αναστασία Κοτανίδου κάλεσε όσους ακόμα διστάζουν να σπεύσουν να εμβολιαστούν: «Ο εμβολιασμός είναι θέμα ελευθερίας και επιστροφής στην κανονική ζωή». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top