Φωτιά Βίλια: Σκληρή μάχη για τέταρτη ημέρα - Εκκενώνονται οικισμοί

Συνεχείς αναζωπυρώσεις - Οινόη και Πανόραμα πλησιάζουν οι φλόγες

Συνεχείς αναζωπυρώσεις κατακαίουν τα Βίλια για τέσσερις συνεχείς ημέρες / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (18/8)

Για τέταρτη συνεχή ημέρα εξακολουθεί να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια το μεσημέρι της Δευτέρας. Η μάχη ήταν ολονύκτια για να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις που κατακαίουν την περιοχή. Αυτή την ώρα οι φλόγες πλησιάζουν τους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα (πρώην ΤΙΤΑΝ).

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα Βίλια - Έχουν καεί σπίτια

φωτιά

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στα τέσσερα μεγάλα μέτωπα στις περιοχές Παλαιοκούνδουρα, Άγιο Γεώργιο και Καραούλι και μέσα στο δάσος στο όρος Πατέρα.

Στις 4 τα ξημερώματα οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων πέντε οικισμών, στους οποίους δεν έγινε επίσημη εκκένωση με μήνυμα από το 112, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία που πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, δεδομένου ότι τα σπίτια είναι διάσπαρτα και πολλά απομακρυσμένα. Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα, Πανόραμα και Τιτάν.

φωτιά Βίλια

Βίλια

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί σήμερα τον οικισμό των Βιλίων.

Χρυσοχοΐδης για φωτιές: Διπλάσιες ώρες πτήσης για τα εναέρια μέσα φέτος

Φωτιά στα Βίλια: Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στη μάχη έχουν ριχτεί 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Βίλια Αττικής φωτιά

Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το θηριώδες Beriev-200.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύει ο Στρατός με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Φωτιά Βίλια: Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο

Ο δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε αποκαρδιωτικές εικόνες από την πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής στις 12:20 την Τετάρτης 18/08.

φωτιά Βίλια δορυφόρος

Μία τέτοια είναι και η εικόνα που παρουσίασε το meteo, όπου φαίνονται με κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις οι εκτιμήσεις για τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς καθώς και ο καπνός από αυτή. 

Ο πυκνός καπνός καθιστά την προσπάθεια εκτίμησης της καμένης έκτασης δύσκολη και αυξάνει την πιθανότητα λάθους.

Το θλιβερό θέαμα της φωτιάς στα Βίλια συνέλαβαν οι κάμερες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  / meteo.gr.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top