Πέτρος Φιλιππίδης: Δέκα μάρτυρες «καίνε» τον γνωστό ηθοποιό

Τον κατηγορούν για σεξουαλική, λεκτική και σωματική βία

Δέκα είναι οι  μαρτυρίες που «καίνε» τον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς τον κατηγορούν για σεξουαλική, ψυχολογική, λεκτική ακόμη και σωματική βία.

Εκτός από τις τρεις γυναίκες, που κατήγγειλαν τον γνωστό ηθοποιό για βιασμό και απόπειρα βιασμών, άλλοι επτά μάρτυρες, γυναίκες και άνδρες,  κατέθεσαν στην ανακρίτρια περιστατικά κακοποίησης από την πλευρά του. 

Ελπίδα Νίνου: Η αλλαγή στο προφίλ της στο Instagram

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στις καταθέσεις ξεδιπλώνεται μια πανομοιότυπη κακοποιητική συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη σε βάρος επώνυμων καλλιτεχνών  που συναντήθηκαν επαγγελματικά μαζί του. Περιστατικά που έγιναν από το 2008 ως και το 2014. Στις καταθέσεις υπάρχουν και άτομα που έζησαν ως αυτόπτες μάρτυρες τα περιστατικά βίας.

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη μεταφορά του στη φυλακή

Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα για το δικαστικό βούλευμα.

Πέτρος Φιλιππίδης: Θα υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης με κατ’οίκον περιόρισμο

Οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί, που τον καταγγέλλουν για βιασμό και απόπειρες βιασμών, περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα εφιαλτικά, όπως ισχυρίζονται,  έζησαν στα χέρια του ηθοποιού.

Η πρώτη γυναίκα  τον είχε επισκεφθεί το 2008  στο θέατρο Ήβη για επαγγελματικό ραντεβού. Είναι η ηθοποιός που τον καταγγέλλει για βιασμό και όπως ισχυρίζεται της επιτέθηκε μέσα στο θέατρο και τη βίασε.

Πέτρος Φιλιππίδης: Η υπόσχεση που του έδωσε η Ελπίδα Νίνου μέσα στη φυλακή

Δύο χρόνια αργότερα, το 2010, μία άλλη γυναικά καταθέτει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα το θέατρο Μουσούρη.

Όπως κατέθεσε είχε συμφωνήσει να πάρει ρόλο στο θεατρικό έργο, που ανέβαζε εκείνη την εποχή ο ηθοποιός και προσπάθησε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του. 

Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει, όμως την απείλησε ότι αν μιλήσει θα την κατέστρεφε επαγγελματικά.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Λύγισε» όταν αντίκρυσε τη σύζυγό του στη φυλακή

Η τρίτη καταγγελία αφορά σε απόπειρα βιασμού  που έγινε το 2014. Η κοπέλα, σύμφωνα με την κατάθεσή της, προσπαθούσε να βρει δουλειά και έτσι συνάντησε τον ηθοποιό.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσφέρθηκε, όπως κατέθεσε, να τη μεταφέρει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του μετά από το επαγγελματικό ραντεβού τους, όπου και επιχείρησε να τη βιάσει, αφού κλείδωσε τις πόρτες του αυτοκινήτου.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Ακόμη τον φοβάμαι. Ανάσανα»

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη, που μετρά ήδη 18 ημέρες στη φυλακή, ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουαρίου, όταν τρεις συνάδελφοι του, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, με αναφορά τους στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον κατήγγειλαν για ασελγείς πράξεις, λεκτική και ψυχολογική βία. 

Οι καταγγελίες αυτές έγιναν η αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και να ακολουθήσουν κι άλλες καταγγελίες για βιασμό και απόπειρα βιασμών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top