Μήλος: Σώοι και οι 17 επιβαίνοντες της θαλαμηγού που βυθίστηκε

Ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι

Μία θαλαμηγός 28 μέτρων, στην οποία επέβαιναν 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρεις ανήλικοι, βυθίστηκε το πρωί 16 μίλια δυτικά βορειοδυτικά της Μήλου, μεταξύ Αντίμηλου και Φαλκονέρας.

Όλοι οι επιβάτες είναι Έλληνες και με τη βύθιση της θαλαμηγού βρέθηκαν στη θάλασσα, με τους ανέμους στην περιοχή να πνέουν στα 4 – 5 μποφόρ. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσε το Sea Jet 2 που με δικά του μέσα ξεκίνησε την επιχείρηση περισυλλογής των ναυαγών. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Κινητοποιήθηκαν επίσης τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Στην περιοχή βρέθηκε επίσης μία λάτζα, δύο αλιευτικά σκάφη και ένα ξύλινο σκάφος το οποίο κάνει ημερήσιες κρουαζιέρες ξεκινώντας από τη Μήλο, ωστόσο σήμερα δεν είχε κάνει το δρομολόγιο, λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Ν. Κοκκάλα, οι ίδιοι οι επιβαίνοντες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και ανέφεραν ότι ήταν όλοι καλά στην υγεία τους. 

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top