Φωτιά Εύβοια: Καλύτερη εικόνα για πρώτη φορά σε οκτώ ημέρες

Δύο τραυματίες - Αγώνας για να επανέλθει το ρεύμα στα χωριά

Το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή και της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο του Star

Δεν έχει τέλος η μάχη με τις φλόγες στη Βόρεια Εύβοια, όπου έχει εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά εδώ και οκτώ ημέρες. 

Φωτιά Εύβοια: Οι φλόγες απειλούν το Ασμήνιο - Εκκενώνεται το χωριό

Σήμερα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού από τους κατοίκους, μέσω του 112. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κατάσταση στην Αβγαριά έχει βελτιωθεί αρκετά, καθώς μία μεγάλη αναζωπυρωση που υπήρχε τέθηκε υπό έλεγχο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και Σλοβένοι πυροσβέστες. Επίσης, η εικόνα είναι καλύτερη και στη Νέα Σινασό.

Η ρεπόρτερ Κατερίνα Ρίστα μεταδίδει πως το πύρινο μέτωπο στο Ασμήνιο συνεχίζει να ταλαιπωρεί πυροσβέστες και κατοίκους με μικρές αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, και εκεί φαίνεται πως είναι καλύτερα τα πράγματα.

Ταυτόχρονα δεν έχει ελεγχθεί ακόμη το μέτωπο στους Καματριάδες, όπου δίνεται ένας ακόμη αγώνας για να μην επεκταθεί περαιτέρω.   

Μάλιστα, συνελλήφθη ένας ύποπτος για εμπρησμό στο Ασμήνιο, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής είχαν εντοπίσει γκαζάκια αλλά και ένα αυτοκίνητο να κινείται στο βουνό. 

Φωτιά Εύβοια: Προσαγωγή ενός ατόμου στο Ασμήνιο για εμπρησμό

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ανοίχτηκαν πολλά χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών με χωματουργικά μηχανήματα βοηθώντας στο έργο της πυρόσβεσης και περιορίζοντας τα μέτωπα της πυρκαγιάς.  

Παράλληλα τα προβλήματα και οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται και στα υπόλοιπα χωριά του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας.      

Εύβοια: Δύο τραυματίες από τη φωτιά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Στο μεταξύ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας προσήλθε Κύπριος πυροσβέστης 38 ετών, με μικρό ρωγμώδες επίμηκες κάταγμα στη διάφυση της κνήμης, χωρίς λύση του φλοιού (κάταγμα εκ πλήξεως). Έγινε ακινητοποίηση, δεν χρήζει διακομιδής.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι στην Βόρεια Εύβοια/ eurokinissi
 
Επίσης, προσήλθε και ένας 16χρονος από το Ασμήνιο, με κάταγμα εγγύς φάλαγγας αριστερού δείκτη χειρός. Αντιμετωπίστηκε και αποχώρησε.

ΔΕΔΔΗΕ: Αγώνας δρόμου για να φτάσει το ρεύμα στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας

Χιλιάδες κολώνες ρεύματος έχουν καταστραφεί στην Βόρεια Εύβοια, χιλιόμετρα καλώδια παραμένουν στους δρόμους, μετασχηματιστές και άλλα υλικά είναι άχρηστα μετά το πέρασμα της φωτιάς. Ολόκληρα χωριά παραμένουν μέρες χωρίς ρεύμα και πολλά από αυτά και χωρίς νερό.

Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τις επισκευέςαλλά οι φωτιές καταστρέφουν συνεχώς νέα τμήματα.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι στην Βόρεια Εύβοια/ eurokinissi
 

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Γιώργο Αθανασιάδη, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «συνολικά στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας από την αρχή της φωτιάς μέχρι χθες έμειναν χωρίς ρεύμα 15.000 άνθρωποι. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουμε αποκαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος και μένουν περίπου 4.500 άνθρωποι να δουν και πάλι ρεύμα στα σπίτια τους αφού αποκατασταθούν τα δίκτυα».

Εικόνες δορυφόρου από τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ αναφερόμενος στην κατάσταση για τον Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού σημειώνει πως «με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι χθες δεν είχαν ρεύμα 6.000 άνθρωποι και αυτή τη στιγμή μαςαπομένουν περίπου 2.000 άνθρωποι ακόμη να πάρουν ρεύμα» και όπως σημειώνει «στα περισσότερα χωριά του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού υπάρχουν προβλήματα με τις φωτιές και δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση».

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι στην Βόρεια Εύβοια/ eurokinissi
 

Τα στοιχεία όμως αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Καινούργιες περιοχές καίγονται και δίκτυα καταστρέφονται, και τα σχέδια αλλάζουν. «Κινούμαστε πολύ γρήγορα κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν. Ενισχύουμε συνεχώς τα συνεργεία μας αρκεί να έχουν μέτωπο να δουλέψουν. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις όλες τις καμένες περιοχές για να αποκαταστήσουμε τις βλάβες» λέει ο κ. Αθανασιάδης.

Ήδη αυτή τη στιγμή δουλεύουν νύχτα-μέρα 115 άτομα για την αποκατάσταση της ρευματοδότησης των καμένων περιοχών.

Βόρεια Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στις Καματριάδες

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά χωριά εκτός από την έλλειψη του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν στερέψει τα δίκτυα ύδρευσης. Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει κυριολεκτικά νεκρώσει τα περισσότερα αντλητικά συγκροτήματα σε μεγάλα χωριά και τα δίκτυα ύδρευσης των χωριών δεν έχουν νερό. Εκτός από τους κατοίκους που δεν έχουν νερό, υπάρχει πρόβλημα και με τα βυτιοφόρα που δεν βρίσκουν να γεμίσουν και να μεταφέρουν νερό στα πυροσβεστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top