Νίκος Χαρδαλιάς: Δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια – Τι είπε για την Αττική

Η έκτακτη ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές

Έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές στη χώρα μας είχαμε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου.

Φωτιά Αττική: Φόβοι για αναζωπύρωση - Περιπολούν στρατός και ΕΛ.ΑΣ.

Τα κύρια μέτωπα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι σε Αττική, Ηλεία και Εύβοια, ενώ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Μεσσηνία και η Αρκαδία ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην έκτακτη ενημέρωση.

«Αντιμετωπίσαμε δεκάδες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα» είπε, προσθέτοντας ότι η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στην Αττική είναι βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές είναι σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας και σπεύδουν να αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε εστία που εμφανίζεται.

Χαρδαλιάς: Ελπίδα για οριοθέτηση των μετώπων της Αττικής τις επόμενες ώρες

«Δύσκολη» η Βόρεια Εύβοια

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην Εύβοια υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα. Το νότιο μέτωπο εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, ενώ το βόρειο είναι εξαιρετικά δύσκολο, σημειώνοντας ότι στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας θα συνεχίσουν να επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρου.

Στην κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Επιπλέον, συμμετέχουν δυνάμεις του στρατού, η αστυνομία κι εθελοντές.

Αναζωπυρώσεις σε Ηλεία και Φωκίδα

Αναφορικά με την Ηλεία και τη Φωκίδα, εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων και οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις κι εναέριες μέχρι το τελευταίο φως και πως η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Χαρδαλιάς: 56 ανοιχτές πυρκαγιές- Μάχη στο μέτωπο στο Πευκόφυτο

Διεθνής βοήθεια για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Η χώρα μας ήδη έχει δεχθεί βοήθεια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως: Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, Κύπρο, Ελβετία, Πολωνία, Αυστρία. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν δυνάμεις από Αίγυπτο, Κουβέιτ και Κατάρ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι οι περιοχές που έχουν πληγεί όπως ορίζει το Σύνταγμα θα γίνει αναδάσωση.

Τέλος, ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες της πυροσβεστικής, την αστυνομία, το λιμενικό, τους εθελοντές κι όλους όσους συνδράμουν για την κατάσβεση της φωτιάς στα πύρινα μέτωπα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top