Χαρδαλιάς: Ελπίδα για οριοθέτηση των μετώπων της Αττικής τις επόμενες ώρες

Σημαντικό το μέτωπο στη Φωκίδα- Ξεκίνησε από χρήση τροχού

Έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε από την Πολιτική Προστασία, το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα υπάρχουν 55 ενεργά μέτωπα με συνεχείς αναζωπυρώσεις. «Αν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο θα καταφέρουμε να οριοθετήσουμε τα μέτωπα στην Αττική μέσα στις επόμενες ώρες. Στην Εύβοια όλες οι δυνάμεις μας ενισχυμένες καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά Αττική: Σε ύφεση το μέτωπο στη Μαλακάσα - Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Σημαντικό χαρακτήρισε το μέτωπο στη Φωκίδα, ενώ στα υπόλοιπα μέτωπα υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

«Στην Αττική οι αναζωπυρώσεις είναι συχνές και δημιουργούνται μικρά μέτωπα, αλλά αντιμετωπίζονται. Καταφέραμε χθες να ανακόψουμε τη φωτιά στη Μαλακάσα χθες το βράδυ, ενώ σήμερα είναι καλύτερη η εικόνα στο Πευκόφυτο και τον Άγιο Στέφανο» διευκρίνισε, σημειώνοντας πως στην περιοχή επιχειρούν 856 πυροσβέστες με 40 πεζοπόρα τμήματα, 215 οχήματα, τρία αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός στρατός, η ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές δασοπυροσβέστες και υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Φωτιά Ηλεία: Αναζωπυρώσεις στη Νεμούτα- Προς Αρκαδία το ένα πύρινο μέτωπο

«Η φωτιά στην Εύβοια κινήθηκε στο ξεκίνημά της στο δύσβατο ορεινό όγκο του βόρειου τμήματος και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γεγονός που μας οδήγησε στην αποστολή μηνυμάτων από το 112 προς τους κατοίκους 39 συνολικά περιοχών» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στο σημείο επιχειρούν 475 πυροσβέστες, με 35 πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη. 

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει διαθέσει τορπιλάκατο στο λιμάνι της Αγίας Άννας, ενώ στη Σκάλα Ωρωπού έχουν διατεθεί δύο αρματαγωγά και 15 λέμβοι με 197 στελέχη για τη μεταφορά πολιτών αν χρειαστεί. 

Φωτιά Φωκίδα: Ξεκίνησε από χρήση τροχού κι έχει κάψει τεράστια έκταση

Μεγάλος είναι ο αριθμός των αναζωπυρώσεων στο μέτωπο της Φωκίδας. Η φωτιά ξεκίνησε από τον οικισμό Ελαία μετά από χρήση τροχού ως αμέλεια συμπολίτη μας. Η πυρκαγιά έχει κάψει τεράστια έκταση και επεκτείνεται ανατολικά μέχρι τα όρια των οικισμών Μαλανδρίνο και Ιτέα. 

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για κίνδυνο πυρκαγιάς είναι σήμερα η Ρόδος. «Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι σήμερα υψηλός σε όλη την επικράτεια. Συνεχίζουμε αμείωτα τον αγώνα με πρωταρχικό μας μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής» κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top