Φωτιά Σταμάτα: Αρνείται ο μελισσοκόμος τις κατηγορίες εμπρησμού

Υπάρχουν μαρτυρίες που τον τοποθετούν στο σημείο, όπου ξεκίνησε η φωτιά

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή 64χρονου μελισσοκόμου, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό για τη φωτιά που ξέσπασε χθες σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο. 

φωτιά Σταμάτα 1

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες έχει μελίσσια στον λόφο πάνω από το νεκροταφείο της Σταμάτας, απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά. 

Φωτιά Σταμάτα: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες - Συνελήφθη μελισσοκόμος

Όσον αφορά τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί, αφέθηκαν ελεύθερα αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Φωτιά Σταμάτα: Από μελισσουργικές εργασίες ξεκίνησε η φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, μελισσουργικές εργασίες είναι η αιτία της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες στη Σταμάτα. 

Φωτιά Σταμάτα 2

Ο 64χρονος που συνελήφθη είχε στήσει τα μελίσσια του στο σημείο έναρξης της φωτιάς, ενώ βρέθηκαν και τα «ύποπτα» καπνιστήρια. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε ότι βρισκόταν στο σημείο, αλλά ισχυρίστηκε ότι έφυγε πριν ξεκινήσει η φωτιά. 

Φωτιά Σταμάτα: 4 προσαγωγές υπόπτων ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς 

Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν μαρτυρίες που τον τοποθετούν στο συγκεκριμένο σημείο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Φωτιά Σταμάτα 3

Σταμάτα – Ροδόπολη - Διόνυσος ήταν ανάμεσα στις 18 περιοχές που πρόσφατα είχαν κηρυχθεί επικίνδυνες, καθώς δεν είχαν γίνει καθαρισμοί και αποψιλώσεις πυροπροστασίας μέσα στους οικισμούς. 

Φωτιά Σταμάτα: «20 σπίτια καμένα ή με ζημιές. Είναι ξεκάθαρα εμπρησμός»

Τέτοιοι καθαρισμοί έγιναν πρόσφατα, όχι όμως σε μεγάλο εύρος, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αν και δεν ήταν αρμοδιότητά της. 

Φωτιά Σταμάτα 4

Αν δεν είχαν γίνει αυτοί οι καθαρισμοί, αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν πως θα είχαμε ένα νέο… Μάτι.

Ο απολογισμός της φωτιάς

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των ζημιών οχτώ σπίτια έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, δέκα μικρότερες, ενώ τουλάχιστον δέκα οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες. 

Φωτιά Σταμάτα 5

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν γιγαντιαία. Επιχείρησαν 310 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για συντονισμό, καθώς και 9 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του θηριώδους Beriev-200. 
Σημαντική ήταν σε αρχικό στάδιο η συμβολή των ομάδων εθελοντών που περιόρισαν τη φωτιά μέχρι να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Φωτιά Σταμάτα: «Κρανίου τόπος» - Οι πρώτες εικόνες από τη μεγάλη καταστροφή

Στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί γρήγορα η φωτιά σε μια πύρινη λωρίδα, μήκους 4 – 5 χιλιομέτρων ανάμεσα σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο. 

Φωτιά Σταμάτα 6

Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών που βρίσκονταν μέσα σε πευκόφυτες περιοχές με μεγάλη καύσιμη ύλη. Ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν να μην περάσει η φωτιά τη λεωφόρο Διονύσου, κάτι που θα είχε άγνωστες συνέπειες. 

Φωτιά στη Σταμάτα: Κάηκαν σπίτια σε Ροδόπολη και Διόνυσο

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να εκκενώσουν μεγάλο μέρος των οικισμών και κυρίως αυτόν της Γαλήνης στον Διόνυσο, παρότι υπήρχαν αντιρρήσεις από κάποιους από τους κατοίκους, αλλά κατάφεραν να τους πείσουν και να τους απομακρύνουν.

Φωτιά Σταμάτα 7

Φωτιά στη Σταμάτα: Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες - Ενεργοποιήθηκε το 112

Λόγω της έκτασης του μετώπου, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη Λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη Λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με τη Λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top