Φωτιά Σταμάτα: «20 σπίτια καμένα ή με ζημιές. Είναι ξεκάθαρα εμπρησμός»

Μεγάλες καταστροφές σε Ροδόπολη και Διόνυσο, λέει ο κοινοτάρχης Ροδόπολης

Τι είπε ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης για τις ζημιές που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά σε Ροδόπολη και Διόνυσο. / Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη Σταμάτα και καίει περιουσίες στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο δίνουν οι πυροσβέστες. 

Η φωτιά που έκαιγε ανεξέλεγκτη μέχρι και πριν λίγο έχει κάψει ή έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε περίπου 20 σπίτια σε Ροδόπολη και Διόνυσο, όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και σε δεκάδες αυτοκίνητα.

φωτιά

Οι περιουσίες των κατοίκων σε Ροδόπολη και Διόνυσο παραδόθηκαν στις φλόγες / Intime

φωτιά Σταμάτα

Τουλάχιστον 20 σπίτια κάηκαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές σε Ροδόπολη και Διόνυσο. / Intime

Ο κ. Κλεφτάκης υπογράμμισε ακόμη ότι η μεγάλη πυρκαγιά είναι ξεκάθαρα εμπρησμός, αφού όχι μόνο τα μέτωπα ήταν δύο στο βουνό αλλά ακούστηκαν και εκρήξεις από γκαζάκια.

φωτιά Διόνυσος

Στη μάχη με τις φλόγες επίγεια και εναέρια μέσα / Intime

φωτιά Ροδόπολη

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στη Σταμάτα. / Intime

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για εμπρησμό αφήνουν και οι κάτοικοι της περιοχής. Δείτε τι είπε πολίτης στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη:

Φωτιά Σταμάτα: Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο

Το μέτωπο παρουσιάζει αυτή την ώρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και υπάρχουν μόνο δύο διάσπαρτες εστίες στην περιοχή. Ωστόσο, η πυροσβεστική βρίσκεται ακόμα σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

φωτιά τώρα

Υπεράνθρωπος οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο / Intime

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Μεγάλες οι ζημιές από τη φωτιά στη Σταμάτα. / Βίντεο: Ανέστης Συμεωνίδης

Φωτιά Σταμάτα: Εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Γαλήνη, ενώ αστυνομικοί στον Δήμο Διονύσου ζήτησαν από κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αφού οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών τους.

Λόγω της φωτιάς υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από την Λ. Δροσιάς – Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Κλειστή παραμένει και η λεωφόρος Διονύσου με μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται κατά μήκος της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top