Φωτιά στη Σταμάτα: Κάηκαν σπίτια σε Ροδόπολη και Διόνυσο

«Το πύρινο μέτωπο αγγίζει τα πέντε χιλιόμετρα»

Δραματική είναι η κατάσταση στη Σταμάτα μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί και καίει ανεξέλεγκτα ό,τι βρίσκει μπροστά της. Τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσα έχουν καεί, λόγω του πυκνού καπνού.

Φωτιά στη Σταμάτα: Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες - Ενεργοποιήθηκε το 112

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγο σπίτια στη Ροδόπολη αλλά και στον Διόνυσο «παραδόθηκαν» στις φλόγες. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σταμάτα / Eurokinissi

To star.gr βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο και μεταφέρει την εικόνα:

Βίντεο - Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης

Όπως ανέφερε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η Άννα Λίτινα, κάηκε μια επιχείρηση με τον ιδιοκτήτη να είναι σε απόγνωση.

Έφτασαν σε κατοικημένη περιοχή οι φλόγες - Πολλές ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων / Eurokinissi

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Διονύσου, εκκενώθηκε τόσο ο οικισμός Γαλήνη όσο και η ευρύτερη περιοχή της Δροσιάς.

Έφτασαν σε κατοικημένη περιοχή οι φλόγες - Πολλές ζημιές / Eurokinissi

Φωτιά στη Σταμάτα: Κλείστε παράθυρα, πόρτες και καμινάδες 

Νωρίτερα, επείγουσα ειδοποίηση έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. 

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ. 

«Σοβαρή η κατάσταση»

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης μιλώντας στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη ανέφερε: «Είναι σοβαρή η κατάσταση ακόμη. Η φωτιά πρέπει να σβήσει τώρα. Κατακαίει την περιοχή Σταμάτα, Ροδόπολη, Δροσιά και Διόνυσο, είναι ένα βήμα πριν φτάσει στην Αναγέννηση και στην Εκάλη».

Έφτασαν σε κατοικημένη περιοχή οι φλόγες - Πολλές ζημιές / Eurokinissi

«Το πύρινο μέτωπο πρέπει να αγγίζει έως και τα πέντε χιλιόμετρα σύμφωνα με το δήμαρχο Διονύσου. Από το κοιμητήριο της Σταματάς, μέχρι και τα όρια με την Πεντέλη, η φωτιά καίει δασική έκταση. Ενδεχομένως να έχουμε και ζημιές σε σπίτια. Οι φλόγες γλείφουν κυριολεκτικά τις αυλές.

Εκκένωσαν νωρίτερα τη Γαλήνη και δώσαμε για το Διόνυσο και τη Δροσιά εντολή να ειδοποιηθεί ο κόσμος με το 112, όπως και έγινε. Είναι σίγουρα 15.000 κόσμου στο Διόνυσο και στη Δροσιά έχει μποφόρ, αυτό που καθιστά δύσκολη την πυρόσβεση της φωτιάς».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top