Φωτιά στη Σταμάτα: Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες - Ενεργοποιήθηκε το 112

Εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σταμάτα Αττικής όπου σήμερα το πρωί ξέσπασε μεγάλη φωτιά πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Λόγω της πυρκαγιάς, εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη.

Καιρός: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιοχές

Οι φλόγες καίνε δασική έκταση, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλης, «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες "γλείφουν" και σπίτια».

Έφτασε στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στη Σταμάτα / ΙΝΤΙΜΕ

Στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν και εναέρια μέσα / ΙΝΤΙΜΕ

Αυτή τη στιγμή, οι φλόγες κατευθύνονται προς την περιοχή της Δροσιάς στο Κόκκινο Χωράφι, ενώ κάτοικοι στον Διόνυσο έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη.

Μήνυμα 112: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. 

Κοντά σε σπίτια η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στη Σταμάτα / Eurokinissi

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ. 

Νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην Περιοχή σας».

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Οι δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν. Στο σημείο επιχειρούν πλεόν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. 

Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.

Στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στη Σταμάτα / ΙΝΤΙΜΕ

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας. 

Μάχη για να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων δίνουν οι πυροσβέστες / ΙΝΤΙΜΕ

Πέτσας: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις»

Σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Διονύσου βρίσκεται ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έγραψε στο Twitter:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top