Φωτιά Σταμάτα: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες - Συνελήφθη μελισσοκόμος

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς - Χωρίς ρεύμα 400 νοικοκυριά

Συνελήφθη μελισσοκόμος για τη φωτιά στη Σταμάτα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε περίπου στις 11 το πρωί στην περιοχή της Σταμάτας, καθώς πυροσβεστική με τη συμβολή εθελοντών κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε Ροδόπολη και Διόνυσο.

Φωτιά Σταμάτα: «Κρανίου τόπος» - Οι πρώτες εικόνες από τη μεγάλη καταστροφή

Πριν από λίγο συνελήφθη ένας μελισσοκόμος, καθώς πιστεύεται ότι η φωτιά ενδέχεται να ξεκίνησε από το κάπνισμα μελισσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν στα χέρια τους ισχυρά ευρήματα. 

Οι τέσσερις ύποπτοι για εμπρησμό που προσήχθησαν νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

φωτιά

Σημειώνεται ότι οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για εμπρησμό. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κοινοτάρχη Ροδόπολης Βασίλη Κλεφτάκη, πολίτες άκουσαν εκρήξεις από γκαζάκια στο βουνό, απ΄όπου άρχισαν οι πυρκαγιές. 

φωτιά Σταμάτα

Δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στην περιοχή, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Φωτιά Σταμάτα: Μεγάλη καταστροφή – Κάηκαν σπίτια και αμάξια

Μεγάλες είναι οι ζημιές που άφησε στο πέρασμά του το πύρινο μέτωπο.

Περίπου 20 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Όπως ανέφερε ο κ. Κλεφτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα σπίτια που καταστράφηκαν είναι μόνιμες κατοικίες.

Φωτιά Σταμάτα: «20 σπίτια καμένα ή με ζημιές. Είναι ξεκάθαρα εμπρησμός»

φωτιά Ροδόπολη

Σημειώνεται ακόμα ότι από τη φωτιά πάνω από 400 νοικοκυριά στη Ροδόπολη και τον οικισμό Γαλήνη έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

φωτιά Διόνυσος

Ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου για τη φωτιά στη Ροδόπολη / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Φωτιά στη Σταμάτα: Έντρομοι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι οι κάτοικοι της Σταμάτας είδαν έντρομοι τις φλόγες να ξεπηδούν μέσα από το δάσος, μιαν ανάσα από τα σπίτια τους, ενώ δόθηκε και εντολή εκκένωσης του οικισμού Γαλήνη. Αστυνομικοί στον Δήμο Διονύσου ζήτησαν από κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αφού οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών τους.

Φωτιά στη Σταμάτα: Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες - Ενεργοποιήθηκε το 112

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των περιοχών Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής έλαβαν στα κινητά τους επείγουσα ειδοποίηση από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. 

ζημιές Διόνυσος

Φωτιά στη Σταμάτα: Τα παρατημένα σκουπίδια και τα ξερόκλαδα φούντωσαν τη φωτιά 

Τα σκουπίδια και τα ξερόκλαδα που είναι παρατημένα σε οικόπεδα και δρόμους από τον χιονιά του Φεβρουαρίου έκαναν ακόμα πιο επικίνδυνη την κατάσταση 

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν σήμερα στα βόρεια προάστια της Αττικής η φωτιά επεκτάθηκε σε μόλις λίγα λεπτά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top