Τουρισμός: Πώς θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους οι πολίτες από τρίτες χώρες

Τι θα ισχύει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τα νέα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση από την Παρασκευή 16/7 για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (16/7)

Διευκρινήσεις σχετικά με την είσοδο πολιτών από τρίτες χώρες σε κλειστούς χώρους έδωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Νέα μέτρα - εστίαση: Τι θα ισχύει στα μαγαζιά από την Παρασκευή 16/7

Όπως αναφέρεται, σε συνέχεια ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία κλειστών χώρων όπως κινηματογραφικές αίθουσες, εστιατόρια, καφέ, μπαρ κ.λπ., διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης, τα οποία οφείλει να ελέγχει με την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του άρθρου 33 του Ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο), αφορά μόνο στους Έλληνες πολίτες, καθώς και στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - κατόχους του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού.

Νέα μέτρα: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

Οι πολίτες τρίτων χωρών, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Σερβίας, της Σαουδικής Αραβίας κ.ά., μπορούν να εισέρχονται στους ανωτέρω κλειστούς χώρους με απλή επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης της χώρας τους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, με παράλληλη επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top