Θάνατος μικρής Αναστασίας: Η σπάνια μορφή καρκίνου από την οποία έπασχε

Η ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Θλίψη σκόρπισε στο πανελλήνιο ο θάνατος της μικρής Αναστασίας, της ανιψιάς της Έρρικας Πρεζεράκου σε ηλικία μόλις επτά ετών, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. 

Το σπαρακτικό «αντίο» στη μικρή Αναστασία από τους γονείς της

Η μικρούλα βρισκόταν σε ειδικό κέντρο στο Τέξας των ΗΠΑ με τους γονείς της, όπου υποβαλλόταν σε θεραπεία για μια πολύ σπάνια μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg-, διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους.

Ήταν αρχές Σεπτέμβρη, όταν οι γιατροί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων διέγνωσαν πως η Αναστασία πάσχει από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου. Δυστυχώς η χειρουργική αφαίρεση του όγκου δεν ήταν στις επιλογές των γιατρών κι έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για τους γονείς της, την Ξένια και τον Ηλία, ώστε να καταφέρουν να σώσουν το παιδί τους. 

«Ραγίζει καρδιές» το αντίο της Έρρικας Πρεζεράκου στην 7χρονη ανιψιά της

Μια θεραπεία σε νοσοκομείο του Τέξας αναπτέρωσε τις ελπίδες τους και χάρη στη στήριξη και τη βοήθεια απλών ανθρώπων, η οικογένεια κατάφερε να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτούνταν και να ταξιδέψει στην Αμερική. 

Εκεί η μικρή Αναστασία, αν και μόλις επτά ετών έδωσε τη μεγαλύτερη μάχη με γενναιότητα και με χαμόγελο. 

Οι στιγμές ήταν δύσκολες και επίπονες. Οι γονείς αδημονούσαν για μια κουβέντα των γιατρών που θα αναπτέρωνε τις ελπίδες τους, καθώς έβλεπαν το κοριτσάκι τους να χάνεται σιγά σιγά. 

Mικρή Αναστασία: Πέθανε το κοριτσάκι που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα 

Οι γιατροί στην Ελλάδα είχαν δώσει στο παιδί έξι μήνες ζωής και σε αυτούς τους μήνες η κατάστασή του συνεχώς επιδεινωνόταν. 

Τα διάχυτα γλοιώματα βρίσκονται σε μια περιοχή του εγκεφαλικού στελέχους (το χαμηλότερο τμήμα του εγκεφάλου πριν το νωτιαίο μυελό) που ονομάζεται γέφυρα, το οποίο ελέγχει πολλές από τις πιο ζωτικές λειτουργίες του σώματος, όπως την αναπνοή, την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.

Έρρικα Πρεζεράκου: Η συγκινητική ανάρτηση για την ανιψιά της, Αναστασία

Όπως έγραψε ο πατέρας της στο Facebook η μικρή Αναστασία δεν άκουγε, ενώ είχε παραλύσει στην αριστερή της πλευρά. Δεν μπορούσε να χαμογελάσει, όσο κι αν ήθελε, δεν μπορούσε να μιλήσει, ενώ αντιμετώπιζε δυσκολίες και στο φαγητό. 

Ο θάνατός της συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και βύθισε στο πένθος τους γονείς και την οικογένειά της. Η Αναστασία ήταν μια μικρή μαχήτρια, γέμισε με φως τις ζωές των δικών της ανθρώπων και πλέον θα είναι ένας άγγελος, όπως έγραψαν πολλοί χρήστες του διαδικτύου στους δύο γονείς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top