Εμβολιασμός: Xαμηλά παραμένουν τα ποσοστά στους νέους παρά τα μέτρα  

Ανεμβολίαστος ένας στους δύο στις ηλικίες 50 -59 ετών 

Πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, από την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντήσουν σημαντικά εμπόδια σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες και μετακινήσεις, εξαιτίας των νέων μέτρων υπέρ των εμβολιασμένων.

Εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι: Δύο ταχύτητες για όλες τις δραστηριότητες   

Παρά τα μέτρα αυτά όμως τα ποσοστά των εμβολιασμένων νέων 18-24 ετών παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά στη χώρα μας.  

Αυτά είναι όλα τα μέτρα για εστίαση και ψυχαγωγία 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε η Νινέτα Σκουλούδη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star στην ομάδα 18-24  ετών έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις μόλις το 8.3%, ενώ το 4,7% έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση. Οι ανεμβολίαστοι στην ομάδα αυτή φτάνουν το 87%.

Πτήσεις σε νησιά: Τι αλλάζει για τους επιβάτες από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 

Στην πιο ενεργή οικονομικά ομάδα του πληθυσμού, στους 25 – 49 ετών, το 57,7% είναι ανεμβολίαστοι, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 22,4%. Μέχρι το τέλος του μήνα επιπλέον 19,9% που έχει εμβολιαστεί με μία δόση, θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Ένας στους δύο μεταξύ 50 - 59 ετών δεν έχει εμβολιαστεί 

Σημαντικό μέρος του ενεργού πληθυσμού αποτελούν και οι πολίτες μεταξύ 50 και 59 ετών. Πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 53%, δηλαδή σχεδόν ο 1 στους 2, ενώ το 9,7% που έχει εμβολιαστεί με μία δόση θα προστεθεί σύντομα στους εμβολιασμένους. Στην ομάδα αυτή πλήρως ανεμβολίαστοι είναι σχεδόν οι 4 στους 10 πολίτες.

Στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 66,8% στους 60 - 69 ετών,  το 74,5% στους 70 – 79 ετών και το 66,6% στους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top