Πτήσεις σε νησιά: Τι αλλάζει για τους επιβάτες από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 

Τι ισχύει για εμβολιασμένους και τι για ανεμβολίαστους επιβάτες

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον «κλοιό» που σφίγγει για τους ανεμβολίαστους και τις αντιδράσεις που προκαλούν τα μέτρα μεταξύ των πολιτών  

Τις νέες οδηγίες της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς και μεταξύ των νησιών ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021.

Είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά την Πέμπτη για τους επιβάτες της ακτοπλοίκής συγκοινωνίας προς τα νησιά.     

Αεροπορικές πτήσεις: Αύξηση στον αριθμό επιβατών μετά από 14 μήνες!     

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς,  οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, που να έχει εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou . Δεκτές θα γίνονται επίσης οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών. 

Εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι: Δύο ταχύτητες για όλες τις δραστηριότητες

β) ή να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή εντός 48 ωρών πριν από την άφιξή τους ως προς τον έλεγχο με rapid test. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.

Προνόμια εμβολιασμένων: Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις

γ) ή να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Αυτά είναι όλα τα μέτρα για εστίαση και ψυχαγωγία 

Από τις ανωτέρω προϋποθέσεις εξαιρούνται:

-Oι ανήλικοι έως 12 ετών (γεννημένοι μετά την 1.7.2009), ενώ για τους ανήλικους από 12-18 ετών (γεννημένοι πριν τις 30.6.2009) η υποχρέωση καλύπτεται με βεβαίωση αρνητικού self test από τον κηδεμόνα.

-Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

-Οι επιβάτες που μετακινούνται σε αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός 24)ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top