Self test από τα σούπερ μάρκετ

Ο σχεδιασμός για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς

Τι δήλωσε στην ενημέρωση (17/6/2021) για τα self tests O αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης 

Από σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες τα self test για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Self Test: Χορήγηση για Ιούλιο και Αύγουστο αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί 

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η δυνατότητα αυτή θα ενεργοποιηθεί εφόσον υπάρξει άρνηση από τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο να διαθέσει τα τεστ. Σκοπός είναι να αυξηθούν τα σημεία δωρεάν διάθεσης των self test για το καλοκαίρι. 

Το σχέδιο για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς από ιδιώτες γιατρούς σε πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα. 

Θεμιστοκλέους: Ξεκινά ο εμβολιασμός κατ' οίκον - Σε ποιους απευθύνεται

Οι γιατροί που θα αναλάβουν τους εμβολιασμούς αυτούς θα μπορούν να τους διενεργούν είτε κατ’ οίκον, είτε στο ιατρείο τους, ενώ στις απομακρυσμένες περιοχές τους εμβολιασμούς θα αναλάβει το δημόσιο. 

Οι ιδιώτες ιατροί και οι φορείς υλοποίησης των εμβολιασμών θα διενεργούν τους εμβολιασμούς και θα καταχωρούν τα στοιχεία των εμβολιασμένων και τη διενέργεια του εμβολιασμού στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Επιτροπή Βιοηθικής: Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά με προϋποθέσεις

Επίσης προβλέπονται διαφορετικές αμοιβές για κατ’ οίκον εμβολιασμό και για εμβολιασμό στον ιατρείο. 

Με βάση τα όσα αναφέρει η σχετική τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, οι ιδιώτες γιατροί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πληρώνονται μέσω ΕΟΠΥΥ 20 ευρώ όταν θα πηγαίνουν στο σπίτι των πολιτών και με 3 ευρώ όταν οι πολίτες θα πηγαίνουν στο ιατρείο τους.

Θεμιστοκλέους: «Μέσα στον Ιούνιο οι εμβολιασμοί κατ' οίκον»

Η αποζημίωση καταβάλλεται από τον ΕΟΠΥΥ, και καλύπτεται με έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, λόγω του κορωνοϊού από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών.

Η εν λόγω αποζημίωση είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top