Θεμιστοκλέους: «Μέσα στον Ιούνιο οι εμβολιασμοί κατ' οίκον»

Ποια ηλικιακή ομάδα είναι η «πρωταθλήτρια» στον εμβολιασμό

Όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση της Δευτέρας (31/5) για τους εμβολιασμούς

Στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως είπε, η χώρα βρίσκεται κοντά στους εμβολιασμούς κατ' οίκον.

«Είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον και ευελπιστούμε να αρχίσουν εντός Ιουνίου» ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Πάνω από το 20% οι πλήρως εμβολιασμένοι

«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας, ενώ πρωταθλητές στον εμβολιασμό αναδεικνύονται οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 75-79 ετών» είπε. Ωστόσο πρόσθεσε ότι και οι ηλικιακές ομάδες για τις οποίες άνοιξε πρόσφατα η πλατφόρμα, συμμετέχουν ενεργά στον εμβολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι «το 20,3% των πολιτών έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις».

Σε δύο φάσεις ο εμβολιασμός των νέων

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18 έως 29 ετών, υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δυο φάσεις. Μάλιστα, εκτίμησε ότι σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ομάδα 25 έως 29 ετών.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών, ξεκαθάρισε ότι δε μιλάμε για παιδιά Δημοτικού αλλά για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top