Self Test: Χορήγηση για Ιούλιο και Αύγουστο αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί 

Εφάπαξ η χορήγηση 8 self tests για τους επόμενους δύο μήνες 

Τι δήλωσε στην ενημέρωση 917/6/2021) για τα self tests O αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης 

Την εφάπαξ χορήγηση 8 self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ύστερα από τις επαφές που είχαν προηγηθεί με στελέχη της κυβέρνησης.  

Self test: «Παράθυρο» παράτασης της διάθεσης στα φαρμακεία 

Τα self tests  είναι υποχρεωτικά για αρκετές κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ενώ με την εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων σε 10 περίπου ημέρες, αναμένεται ο αριθμός τους να μειωθεί αισθητά. 

Κορωνοϊός: Τέλος τα δωρεάν self test στην Αττική από 19/6 - Ποιοι οι λόγοι

Στην περίπτωσηπου το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, η οποία αποτελεί το νόμιμο αποδεικτικό για την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο εργασίας και κοινοποιείται στον εργποδότη.  

Self- test: Από τα σούπερ μάρκετ η διανομή τους στην Αχαΐα

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα δήλωση του θετικού αποτελέσματος, την οποία οι εργαζόμενοι εκτυπώνουν ή φέρουν σε ηλεκτρονική μορφή. Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να μεταβούν εντός 24 ωρών για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (rapid test ή PCR test) σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, ή σε ιδιωτική δομή της επιλογής τους με επιβάρυνση του εργοδότη ή δική τους. 

Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) 

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη διάθεση των Self Tests   

«Με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού και με Κοινωνική Ευαισθησία το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με ψήφους 11 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό , αποφάσισε τη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των  Self  Tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (7ο και 8ο )» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.   

«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της Πανδημίας και η Κοινωνική μας Ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις. 

Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον Κορονοϊό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top