Self test: «Παράθυρο» παράτασης της διάθεσης στα φαρμακεία 

Τι έγινε στη συνάντηση Κοντοζαμάνη με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο 

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχαν οι φαρμακοποιοί, με το ερώτημα να είναι αν θα συνεχίσουμε να  προμηθευόμαστε τα self test από τα φαρμακεία ή όχι. 

Κορωνοϊός: Τέλος τα δωρεάν self test στην Αττική από 19/6 - Ποιοι οι λόγοι

Όπως μετέδωσε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, προηγήθηκαν οι  συναντήσεις της αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τους τοπικούς συλλόγους. Η συνάντηση στην οποία ήταν παρών και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος,  διήρκησε αρκετή ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από τους φαρμακοποιούς να συνεχίσουν να διαθέτουν τα self test για ακόμα 2 μήνες. 

Self test: Τέλος από 1η Ιουλίου για τους πλήρως εμβολιασμένους

Το κλίμα ήταν θετικό  και από την πλευρά του το υπουργείο ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που κάποιοι σύλλογοι αντιδράσουν και δεν επιθυμούν να διανέμονται τα self test από τα φαρμακεία υπάρχει ήδη ο μηχανισμός ώστε να διατεθούν από άλλα κανάλια, όπως τα σούπερ μάρκετ.  Πριν από τη συνάντηση πάντως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής με ανακοίνωσή του, πυροδότησε το κλίμα, κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία των test της τάξεως του 90%. 

Self tests: Διάθεση από 14 έως 19 Ιουνίου σε καθηγητές και μαθητές

Βέβαια αυτός ο ισχυρισμός  στην εκπνοή της παράτασης  προκαλεί απορίες ωστόσο οι φαρμακοποιοί απαντούν ότι έδωσαν μια παράταση για να διευκολύνουν τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις και ότι πάντα μιλούσαν για την αξιοπιστία των test   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top