Πώς ήταν τα θέματα που «έπεσαν» σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία;

Ο σχολιασμός των σημερινών θεμάτων από το φροντηστήριο «ΣΠΟΥΔΗ»

Πανελλήνιες 2021: Με self- test έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις φέτος οι υποψήφιοι

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εξέταση στα σημερινά μαθήματα των Πανελληνίων, δηλαδή την Ιστορία, την Φυσική και την Οικονομία, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).  

Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα που έπεσαν στα μαθήματα προσανατολισμού

Το star.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΣΠΟΥΔΗ» σας παρουσιάζουν τον σχολιασμό των θεμάτων που «έπεσαν» στις Πανελλαδικές.  

μαθητές πανελλήνιες 2021

Πώς ήταν τα θέματα που έπεσαν στην Ιστορία;

Τα σημερινά θέματα στην Ιστορία Προσανατολισμού κάλυπταν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν κριτική σκέψη από τους υποψηφίους και στις δύο ομάδες. Επισημαίνεται ωστόσο ότι το 50% της εξέτασης εστιαζόταν σε ένα μικρό τμήμα της ύλης με τίτλο «Οικονομία του 20ού αιώνα».

μαθητές πανελλήνιες 2021

Στην πρώτη ομάδα οι ερωτήσεις είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια, ωστόσο προϋπέθεταν πλήρη αφομοίωση της διδαχθείσας ύλης.

Στη δεύτερη ομάδα, στα θέματα Γ1 και Δ1, που αφορούν στον σχολιασμό πηγών, δόθηκαν κατανοητά κείμενα που όμως για την ουσιαστική επεξεργασία τους απαιτούσαν την καλή προετοιμασία των υποψηφίων. Παράλληλα, κρίνεται απαραίτητη η συνθετική ικανότητα των μαθητών για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων απαντήσεων.

Συγκριτικά με τα περσινά, τα σημερινά θέματα χαρακτηρίζονται αντίστοιχης ποιότητας και ανάλογου βαθμού δυσκολίας, διαπίστωση που μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι η προσέγγιση των θεμάτων στο μάθημα της Ιστορίας προϋποθέτει πλέον την κριτική ικανότητα των μαθητών και όχι απλώς τη στείρα αποστήθιση της ύλης.

Πανελλήνιες: Εξετάσεις στα μαθήματα προσανατολισμού για τα ΓΕΛ σήμερα

Πώς ήταν τα θέματα Φυσικής;

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών είχαν σαφείς και αναλυτικές διατυπώσεις. Είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας , γεγονός που θα δημιουργήσει διασπορά βαθμολογίας η οποία θα καλύψει μεγάλο εύρος της βαθμολογικής κλίμακας. Το άριστα προϋπέθετε πολύ ουσιαστικό διάβασμα και μελέτη της ύλης σε βάθος. Μερικά από τα θέματα είχαν την αφετηρία τους σε ασκήσεις του σχολικού βιβλίου ενώ το Θέμα Γ απαιτούσε βασικές γνώσεις όλως των τάξεων του Λυκείου.

πανελλήνιες 2021

Βατά τα θέματα της Οικονομίας

Τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Οικονομίας είναι βατά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής έχει τη δυνατότητα να γράψει άριστα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top